Kézműves portékák vására a békésszentandrási piacon
Kézműves portékák vására a békésszentandrási piacon (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Kézműves termékekkel gyűjtenek a szentandrási óvoda javára

Nagyon sok szép dolog összejött vasárnapra, amikor Gógné Babák Ildikó – A karácsonyi vásár sikerén felbuzdulva – ismét kitelepült a piacra, hogy így folytassa a békésszentandrási óvodaudvar fejlesztéséhez a gyűjtést.

“Ez az egész nem jönne létre a szülők munkája nélkül”, mutatott az óvoda szülői munkaközösségének az elnöke az asztalom előtte heverő mindenféle kézműves portékára.

“Amikor elkezdtük, úgy kapkodtam el az anyukákat, hogy valamit készítsenek. Mindenki pánikolva mondta, hogy neki nincs kézügyessége. Javasoltam, hogy interneten olvasgassanak utána, nézzenek képeket, videókat. Az ember előbb-utóbb megtalálja azt, amiben jó. Így volt ez a szülőkkel is, ők is felfejlődtek. Ma már olyan dolgokat készítenek, hogy le a kalappal”, fogalmazott arra a kérdésünkre, hogy hogyan sikerült meggyőzni a szülőket.

Nagyon ötletes darabja volt a tojásba ültetett fűfejnyuszi, amit ha locsolgatnak, a kinövő fűtől zöld haja lesz a tapsinak, vagy azok a gipszdíszek, amiket ki lehet festeni, és fel lehet akasztani az otthoni tojásfára. De volt ott termelői méz, viaszdíszek, többfajta, húsvétra jellemző alakú mézeskalács, hajgumik, horgolt tojások, kopogtatók, ceruzatartók, ajtótámaszok, horgolt táskák, mécsesek, ajtódíszek fából.

“Még saját maguk is meglepődnek, hogy ezt ők csinálták”, zárta a termékbemutatót Ildikó, aki vasárnap 8 és 12 óra között ismét megtalálható lesz a piacon a húsvéti portékákkal.

Információk a 22-24-e között Orosházán Pfizerrel és Sputnik V-tel oltakozóknak

Újabb leletek kerültek felszínre a kerékpárút építésének előzményét jelentő feltárás során

Újabb leletek kerültek felszínre a kerékpárút építését megelőző feltárás során