Sindel Roland gólja
Sindel Roland gólja (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Kapunyitási pánik után gólzáporos győzelem

A 10. játéknapra került sor a megye élvonalában, amelyen az Orosházi ULE csapatát látta vendégül a Szarvasi FC 1905. A 2. fordulóban ellentétes pályaválasztással magabiztosan, egy gól gazdag meccsen sikerült megszereznünk a pontokat, a két csapat játékstílusából adódóan hasonlóan látványos csatára lehetett számítani most is. Hosszú idő után, ezúttal már nézők előtt kezdődhetett a találkozó.

18. perc: Egy védelmi megingást használt ki Szabó Áron, majd Kasik mellett is elhúzva a labdát öt méterről talált a hálóba. 0-1.

22. perc: Sindel verte meg egy csellel emberét, majd középre játszott, az érkező Styecz pedig a kapuval szemben, hét méterről a bal alsó sarokba gurított. 1-1.

25. perc: Sindel végzett el balról szabadrúgást, élesen középre lőtt labdájára Furár érkezett, aki négy méterről, mintaszerű fejessel szerzett gólt. 2-1.

28. perc: Kiri Bence gurított Sindel elé, aki az ötös széléről, Csikar-szögből lőtte ki a bal alsó sarkot. 3-1.

40. perc: Bány tért ölelő átadásával, Styecz lépet ki a leshatáron, 16 méterről lövésre vállalkozott, de Marunák hárított, a lecsorgó labda viszont Zima elé került, aki higgadtan 13 méterről lőtt a kapuba. 4-1.

52. perc: Bakró harcolt meg egy labdáért, majd látványosan, rabona-passzal hozta helyzetbe Varga Istvánt, aki az ötös sarkáról emelt a hosszú sarokba. 5-1.

71. perc: Zima lépett ki a védők között, egy cselt követően kereste a lövőhelyzetet, miután nem talált ilyet, legurította a játékszert Furárnak, akinek nem okozott gondot hat méterről a léc alá lőnie. 6-1.

89. perc: Zima kezdett egyéni akcióba egy általa szerzett labdával, sorra hagyta maga mögött a védőket, majd hét méterről leadott lövése akadálytalanul jutott a kapu bal oldalába. 7-1.

Furár Róbert nem érte el és Styecz Milán fejjel letett labdáját, az OMTK-s Szabó Norbertnek csak nézőszerep jutott
Furár Róbert nem érte el és Styecz Milán fejjel letett labdáját, az OMTK-s Szabó Norbertnek csak nézőszerep jutott (Fotó: Babák Zoltán)

A körülményekhez képest szép számú publikum előtt indult útjára a labda, amely az első negyedórában alig találkozott a kapusokkal, ezután viszont varázsütésre megpezsdült a játék, ehhez kellett a vendégek vezető találata ami nagyobb sebességre sarkalt minket , aminek eleget is tettünk, mert hamar jött az egyenlítés, majd a vezetés is. Ebben az időszakban két kecsegtető helyzete is akadt az vendégeknek, amivel lépést tarthattak volna velünk de ezek kimaradtak, mi viszont nem tettük meg ezt a szívességet két további helyzetünket gólra váltottuk, így már a félidő végére eldöntöttük a párharcot. A második játékrész is helyzetekkel indult amik nem váltak góllá, de ami késett nem múlott hamar jött az is. Egy kis pihenő után megint csak betaláltunk, majd a lefújás előtti percben állítottuk be a végeredményt. Az elmúlt hetek remek formáját sikerült erre a meccsre is átmentenünk, rendkívül szervezetten, nagy kedvvel játszott a csapat, a kezdő sípszótól a lefújásig, ami ezúttal is remek helyzetkihasználással párosult. Végig a mi akaratunk érvényesült ezúttal sem adtunk sanszot a szimpatikusan játszó Orosházának, bár talán a játék képe alapján a gólkülönbség kicsit túlzónak tetszik, de legalább így egy újabb klasszikus végeredményt sikerült tető alá hoznunk. Meg kell említeni a végig magas szintű játékvezetői felfogást is, Benyovszki játékvezető jól alkalmazta az előnyszabályos szituációkat, amelyek folyamatossá, egyúttal gyorsabbá tették a játékot. Jövő héten szerdán a Békéscsabai Előre tartalék gárdájához utazunk egy csoportrangadó erejéig, amelyen a legszebbik énünket kell mutatnunk a sikeres szereplés érdekében, a valószínűleg visszajátszókat is soraiban tudó hazaiak ellen.

Szarvasi FC 1905 – Orosházi MTK-ULE 1913 7-1 (4-1)

Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Benyovszki Zoltán (Nagy G., Kovács K.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Mojzsis M.), Bány I. B., Polonszki P., Deli L., Kiri B. (Bozsó L.), Bakró G. (Klimaj Z.), Zima D., Styecz M. (Varga I.), Furár R., Sindel R. (Kerekes S.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Orosháza: Marunák L. – Varga P., Rácz A., Kasuba D., Selmeczy K., Vincze A., Szabó Á. (Balog N.), Péli T. (Váradi B.), Fehér B. (Csőke N.), Miszlai L., Szabó N. (Kocsis K.)
Vezetőedző: Buza Barnabás

Gólszerzők: Styecz M. 22′, Furár R. 25′, 71′, Sindel R. 28′, Zima D. 40′, 89′, Varga I. 52′ illetve Szabó Á. 18′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Szép sorozat után vagyunk, de hogy ha szerdán is sikeresek akarunk lenni, sokkal összeszedettebben kell játszanunk.

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – A héten rengeteg problémával kellett megküzdenünk és ez sajnos kihatott a mai mérkőzésre is.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán

Fotó: Gallicoop Instagram

Almás-kókusztejes pulyka curry

Érkeznek az érettségizők a Vajdába

Karantén érettségi: Magyaron túl, matek folyamatban