A szarvasi karatecsapat
A szarvasi karatecsapat
in ,

Karate MB: 1 arany, 2 ezüst és 1 bronz

Szombaton került Újpesten megrendezésre a karatésok 2021. évi korosztályos magyar bajnoksága 32 egyesület 310 leadott nevezésével. A szezon legnagyobb eseményén régiónkat hat versenyző képviselte.

Elsőként a 12-13 évesek kezdtek, ahol Kemény Ákos tisztesen helyt állt tiszta és egyértelmű találatokkal, az éremszerzés azonban nem sikerült, 5. helyen zárta a versenyt.

A junior -61 kg-os mezőnyében Nagy Máté esélyesként lépett tatamira. Első mérkőzésén egy jó időzítéssel kivitelezett dupla fejrúgással elhúzott 3:0-ra, de a mérkőzés végén kilépett, és mivel előtte is gyűjtött már be figyelmeztetést így vezető pozíciója ellenére leléptették. Ellenfele ezután a kategória első helyezettje lett, így a szarvasi fiú a vigaszágon kiköszörülhette a csorbát, és bronzéremmel zárt, versenyben maradva az Eb szereplésért is.

Kerti Kelemen a junior -68-kban indult. Jó reakciókkal dolgozott, de találatai a 68 kilósok között sajnos nem voltak elég meggyőzőek a bírók számára, így ezúttal érem nélkül az 5. helyen fejezte be a versenyt.

Juhász Bálint egy súlycsoporttal feljebb, a junior -76kg-ban Csonka Viktor vezényletével meccsről meccsre egyre jobban küzdött a körmérkőzéses rendszerben, végül egy kiváló iramú 5:1-re megnyert záró küzdelemmel az ezüstérmet szerezte meg, helyzetbe hozva ezzel magát az Eb kvalifikációban is.

Tálas Bendegúz az előző kvalifikációs verseny győzteseként első helyen érkezett a magyar bajnokságra, és bár a küzdeni akarás nem hiányzott, térdsérülése miatt feladni kényszerült a versenyt.

Frankó Dániel az U21 +84 kg-os mezőnyében magabiztosan nyerte mérkőzéseit és a dobogó tetejére állhatott, így ő is esélyes a finnországi Eb szereplésre kategóriájában. Dani korábban már a felnőtt Magyar Bajnokságon is tisztesen helytállt, onnan egy ezüstéremmel térhetett haza.

Karatésaink következő megmérettetése a Saman Kupa lesz szombaton Budapesten.

Edzőtovábbképzéssel egybekötött műhelymunka Szarvason

Pulykás nyári tekercs

Frissítő, pulykás nyári tekercs a nyár örömére