Részlet a karateközpont homlokzati tervéből
Részlet a karateközpont homlokzati tervéből
in ,

Újabb lépés a karateközpont megvalósulása felé

Új szakaszához érkezett a kiemelt olimpiai sportközpontok program keretében Szarvason megvalósuló létesítményfejlesztési projekt, miután június 1-jén a BMSK elindította a közbeszerzési eljárást.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szarvasi vezetésű Dél-Kelet Magyarországi Regionális Olimpiai Karateközpont munkája és eredményei alapján jogosult lett arra, hogy a 16 kiemelt olimpiai sport létesítményfejlesztési programjának első sportági kedvezményezettje legyen.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár támogató döntését a tervezési folyamat követte, amely május hónapban lezárult, a tervek jóváhagyásra kerültek, így lehetőség nyílt a közbeszerzés meghirdetésére.

A projekt végrehajtására kijelölt Beruházási, Műszaki, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. 2021. június 1-jén indította meg kivitelező kiválasztására irányuló eljárást. Hétfőn 11 órakor kerül sor a helyszíni bejárásra, ezt követően a meghívottaknak 15 napjuk lesz az ajánlatuk összeállítására és benyújtására.

A létesítményfejlesztés eredményeként egy, a jelenkor technikai elvárásaink tökéletesen megfelelő, minden sportszakmai igényt kielégítő 450 m2-es küzdősport akadémiával gazdagodhat városunk.

Hévizi Róbert Békésszentandráson, a Nemzeti Összetartozás Emlékparkban tartott megemlékezésen

Az elmúlt 101 év alatt bebizonyítottuk, hogy itt a helyünk

Megemlékezés a trianoni döntés 101. évfordulóján a történelmi Magyarország mértani közepénél

Babák Mihály: A gyász mögöttünk van, nekünk a mát, a holnapot és a jövőt kell megélnünk