in ,

A negyeddöntőben ért véget az idei hullámvasutazás a Csabacsűdi GyLSE számára

Miklya kihagyott büntetője. Petrovics a szezon talán legjobb formáját hozta
Miklya kihagyott büntetője. Petrovics a szezon talán legjobb formáját hozta (Fotó: Babák Zoltán)

A Csabacsűdi GyLSE számára a Békés megyei kupa sorozata Kondoroson egy idegenbeli győzelemmel kezdődött még szeptemberben. Egy hosszabb szünet után áprilisban Békéscsabán verték a MÁV-osokat. Szereplésük a megyei kupában szombaton ért véget, amikor a négy közé jutásért a Jamina a mérkőzés hajrájában gurított egy gyors hármast Csabacsűdön a hazai hálóba.

“A Jamina elleni kupameccsen az történt, amire számítani lehetett, a jobb erőkből álló békéscsabai csapat ránk erőltette az akaratát, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. A Csabacsűd szervezett védekezése és némi szerencsére volt ahhoz szükség, hogy az első játékrész gólnélküli döntetlennel zárult. Miklya még egy tizenegyest is elhibázott, de kapufán is csattant a labda egy szögletet követően”, tájékoztatott a mérkőzés első félidejéről Szentesi János, az egyesület elnökségi tagja.

“A második játékrész hasonlóan folytatódott, ahogy az első befejeződött. A csabai csapat végig komolyan támadott, és rendre jöttek a helyzetek, ahol Petró végig a helyén volt, és talán az idény legjobb teljesítményét hozta. Sajnos 70 percig bírta csapatunk ezt a nagy pressziót, és egy átlövésből megszületett a vendégek első találata. Egy középre kifejelt labdát talált el kapásból a csabaiak szélső védője. Ezt a találatot gyors egymásutánban további két egyéni villanás követte, amiből mindkét esetben gól is született, eldöntve végleg a párharc kimenetelét, és a továbbjutás kérdését.”

Az elmúlt szezon tapasztalatait így foglalta össze a Csabacsűdi GyLSE elnökségének tagja: “A 2020/21-s év igazi hullámvasút volt csapat, edző és vezetés részére egyaránt. Ősszel a kvalifikációs tornán mutatott kiemelkedő teljesítményünknek köszönhetően tavasszal részt vehettünk az első osztály küzdelmeiben. Ott gyorsan kiderült, a teljesen amatőr módon működtetett modellünk már nem versenyképes. Sokat tanultunk ebből a pár hónapból, és megpróbálunk egy olyan utat járni, ami elfogadható lesz csapatnak és szurkolónak is. Gratulálok a csapatnak az erőn felüli teljesítményéhez, Kokónak köszönjük a közös munkát és további szép sikereket kívánok neki magam és a vezetőség nevében!”

Csabacsűdi GYLSE–Jamina SE 0–3 (0–0)

Csabacsűd, 100 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Csabacsűd: Petrovics – Viszkok D. (Styecz), Rafaj, Viszkok Cs., Pecznik (Király), Gombár, Kiss G., Tasi N. (Gerhát), Kasik, Gyurik, Endrefalvi. Edző: Kondacs János.
Jamina: Démusz – Horváth M., Kardos L. (Ángyán), Miklya (Ekker), Papp D. (Zubor), Bencsik Cs., Murvai (Németh), Kardos T., Pozsár, Okos, Ulrich. Játékos-edző: Pozsár Gábor.
Gólszerző: Kardos L. (68.), Pozsár (81., 82.).

Életfa a Gyakorló kertjében

Megállunk… és köszönetet mondunk

Gyakorlós versenyzők

Gyakorlós éremeső az Országos Evangélikus Hittanversenyről