in , ,

Kásler Miklós a “Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet adományozta Kerti Kelemennek

Kerti Kelemen az elismerő miniszteri oklevéllel
Kerti Kelemen az elismerő miniszteri oklevéllel

Kerti Kelemen a napokban a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” állami elismerést vehette kézhez, lévén sporteredményei mellett az iskolában, a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban is kiemelkedően teljesített. A csapatból Frankó Dániel, Litauszki György, Sindel Márk és Müller Péter már korábban Szarvas Város jó tanulója-jó sportolója lett, Kelemen ezúttal azonban Kásler Miklós miniszter kézjegyével ellátott oklevelet kapott.

A szarvasi sportoló a legutóbbi diákolimpián állhatott a dobogóra, az iskolaévet pedig 4,86-os eredménnyel zárta, amivel kiérdemelte a legmagasabb szintű méltatást. Tizenhat éves, jelenleg a juniorok között versenyez. Óvodás kora óta karatézik, betegségen kívül edzést nem hagy ki, a korosztályos magyar válogatott tagja. Most is épp versenyre készül, hiszen hétvégén a nemzetközi Ifjúsági Liga horvátországi állomásán indul három klubtársával.

“10 éve kezdtem el karatézni, azért szeretem ezt a sportot, mert megtanított a fegyelemre, az alázatra, és mert kitűnő stresszoldó. Kedvenc tantárgyam a matematika, ha felnőtt leszek, informatikával szeretnék foglalkozni” – mondta el a tőle megszokott lényegre törő rövid tömörséggel.

Az elismerő miniszteri oklevél
Az elismerő miniszteri oklevél

„Nagyon büszke vagyok Kelemenre, és természetesen a többiekre is. Elmondhatom, hogy a csapattagok nagy része megfelelően teljesít az iskolában is. Az évek alatt többen is javítottak tanulmányi átlagaikon annak ellenére, hogy egyre nehezebb tananyaggal találták magukat szemben. A nagyobbak a gimnáziumban is helyt állnak, a legidősebbek már az egyetemen is sikerrel menetelnek. Igazi harcos szemlélettel a nagyobb kihívásoktól nem megijednek, hanem nagyobb erőbedobással felelnek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen kiváló tanítványaim vannak, minden edzés élmény számomra is, amikor foglalkozhatok velük.

Fontosnak tartom, hogy növendékeink ne csak a sportban, de az élet egyéb területein is képesek legyenek helyt állni és megfelelően teljesíteni. Úgy gondolom, hogy ehhez kiváló eszköz az edzés és a versenyzés, hiszen itt meg kell tanulni, hogy az eredményekért komoly áldozatokat kell hozni, a mindennapos gyakorlás fáradsággal jár, de a célok kemény munkával elérhetők, a határok kitolhatók, nincs lehetetlen, legfeljebb van amire több időt kell szánni.

Igyekszem kialakítani bennük az igényt arra, hogy mindig az aktuális képességeik szerinti legmagasabb színvonalat hozzák edzésről edzésre, versenyről versenyre, ők pedig igyekeznek ennek megfelelni, és közben megtapasztalják, hogy ez az eredményekhez vezető fejlődés útja.

Fontosak az ilyen visszaigazolások, megerősítik a fiatalok helyes elhatározásait, és jó iránymutatást adnak a következő korosztályok számára is. Gratulálok Kelemennek és remélem, hogy még sok hasonló címet gyűjtenek be kiváló versenyeredményeik mellé a szarvasi karatésok” – mondta el a kitüntetés kapcsán Kerti Kelemen edzője, Ruzsinszki György.

WKF Sajtó

Ifjabb dr. Fabó Ferenc új emléktábláján helyezi el koszorúját családja

Emléktábla őrzi ifjabb dr. Fabó Ferenc emlékét

Győri balettcsoda a színpadon