in , ,

Xantus, Gregor és a csillagok a Körös-parton

Xantus Barbara a Szarvasi Vízi Színházban
Xantus Barbara a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Hétfőn a Vízi Színházban műsorváltozás miatt a kiadott est helyett, „Száz vágy muzsikál az éjben” című műsort jelentette be dr. Szilvássy Orsolya főiskolai docens, az este házigazdája, aki bemutatta a szereplőket is. Gregor Bernadett az Újszínház, Xantus Barbara a Turay Ida Színház, Király M. Alexandra és Lévai Attila a Békéscsabai Jókai Színház művészei. Színészként mindannyian álltak már e csodálatos színház színpadán.

Nagyon szépen megtelt a nézőtér várakozókkal, pedig senki nem tudta mit fog a színpadon látni. A címadó dalt „Száz vágy muzsikál az éjben”, eredetileg az 1940-ben készült Tóparti látomás című filmben Simor Erzsi énekelte Jávor Pálnak, de Karády Katalintól is hallható a dal.

Xantus Barbara, valamivel több mint egy éve lépett fel előadóként Szarvason, akkor is könnyeivel küszködve, hogy hosszú idő után először állhattak színpadon. Az élet úgy hozta, hogy a sikeres nyár és ősz után ismét bezártak a színházak és csak nemrég nyitottak ismét kapukat. Ahogyan az előző évben, most is energiabombaként lépett színpadra és énekelt különböző stílusban, különböző dalokat, musicalt, filmdalt, táncdalt szóval széles spektrumon mutatta meg tehetségét. Társai iránti szeretete érzékelhető volt a színpadon. Vagánysága, közvetlensége, energiaszintje meg is maradt az előadás végéig.

Gregor Bernadett mintha nem lenne tudatában, hogy egy tehetséges színésznő, különleges hanggal, nagyon szerényen, szinte félénken állt színpadra, (színdarabban sokkal magabiztosabb). Műsorában hallhattunk Karády dalt, sanzont. Kedves bevezetővel konferálta fel közös dalukat édesapjával, Gregor Józseffel, amit számukra írtak, Valaki címmel. Apukája halála után készíttetett egy felvételt, amin a zenei alap mellett, édesapja hangja is megszólal. Így Gregor József felvételről énekelte a csodálatos dalt, Bernadett élőben. Megható percek volt.

Király M. Alexandra és Lévai Attila közösen is, szólóban is énekeltek musical részleteket. Mindketten már többször bizonyították, tehetséges fiatal művészek. (Személy szerint sajnálom, hogy Lévai Attila saját szerzeménye nem szerepelt a műsorban.) A záródalt közösen énekelték, ami Máté Péter Azért vannak a jóbarátok című örökzöld, amit kétszer is el kellett énekelniük, mert a közönség nem akarta leengedni a színművészeket a színpadról.

Kellemes, hatásos estét láttunk, tele szeretettel!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A dobogó tetején Eckert Roland

Eckert Roland nyerte a Decathlon ATT Tour ötödik fordulóját

Let’s have fun together!/ Machen wir zusammen spaß!