in ,

Holnap indul a CMF2021

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója a CMF2021 beharangozó sajtótájékoztatóján (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Teátrum összművészeti fesztiválja július 14-27. között veszi birtokba a Vízi Színházat, hogy tizennégy napon át elkápráztassák a közönséget. Dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgatót kérdeztem a programoktól.

Mesélsz a programokról?

Dósa Zsuzsa: Persze!

• Az éjszaka színei egy látványos show-műsor olyan, mint egy ajándékkosár: musical, operett, opera, költészet, tánc, zsonglőrök és különleges látványvilág. Olyan önfeledt utazásra hívjuk nézőinket, mely minden percében izgalmas, szórakoztató, varázslatos…

• A Karinthy-korzó Boronyák Gergely és Timkó János önálló estje. Mindketten Karinthy-rajongók, a két színművész összeállítása humoros és lelkiekben gazdag estét kínál a közönségnek.

• El kell mondjam az ingyenes előadások, amelyek esőnapra esnek 19.00 vagy 19.30 órakor kezdődnek. Így az esőnap igénybevételének esetén a meghirdetett programokat is megtarthatjuk, és 21 órától az eső miatt elmaradt előadásokat is pótolhatjuk. De remélem erre nem lesz szükség. Mindenképpen figyelni kell a kezdési időpontokra, mert azok változóak.

• Vári Bertalan Társulata, a Varidance a Kármen című táncelőadást hozza el Szarvasra. Az általuk bemutatott feldolgozás Magyarországon játszódik egy kis közösségben. Különlegessége, hogy élőzenével kerül majd színpadra.

• A Sors bolondjai című vígjátékot májusban már láthatta a közönség, de itt a szabadtéren ez lesz az első alkalom. A vígjáték mottója, hogy a szerelem azon a régi bölcsességen múlik: hogy “Soha ne feküdjetek le haraggal!”, de leginkább “Ne veszítsétek el a humorérzéketeket!”.

• Bűvös tojás táncmesejáték, ősbemutatója a fesztiválon lesz. A sodró történet zenéjével, látványos táncaival és humoros prózájával kellemes kikapcsolódást nyújt az egész családnak. Rendező: Csasztvan András.

• Spolu – Együtt – szlovák nyelvű ingyenes est rendezője Varga Viktor. Eva Javorskának a dal és próza, míg ifj. Csasztvan Andrásnak a táncanyag válogatását köszönhetjük, a szerkesztést én készítettem. Szereplők: Eva Javorská és négy táncos ifj. Csasztvan András, Magyari László, Oláh Márkó és Szabó Róbert. Műfajában lírai színházi előadás.

• Imádok férjhez menni című zenés vígjátékról nem kell beszélni, a nézők ismerik, szeretik. Gyönyörű dalok, sok humor, kiváló játék, így jellemezném a produkciót.

• A felolvasószínházban a Zavaros örökség című vígjáték kerül felolvasásra, ez egy szlovák klasszikus darab, népszínmű, mely nagy kérdése: szerelemből, vagy a vagyonért házasodjunk …. – majd kiderül.

• Mesél a Cervinus – rendhagyó közönségtalálkozó, melyet már kipróbáltuk az elmúlt nyáron és a kamarateremben is – bár ott csak felvételről. Izgalmas kulisszatitkok történetek a szarvasi színház életéből. A közönségtalálkozót idén is Varga Viktor fogja levezényelni.

• A Twist Olivér című musical szintén itt kerül bemutatásra, és ez is ősbemutató, hiszen a színház készítette a szövegkönyvet és a zenét is. Ezt Varga Viktor rendezte. A kőszínházba őszre tervezett bemutató az ismert okok miatt húzódott, így viszont a Vízi Színház festői környezetében láthatja először a közönség ezt a szívhez szóló történetet.

• Szintén Viktor rendezte a Hotel Menthol című musicalt, ami kihagyhatatlaneleme programsorozatunknak. Frufru szerepében Nyári Diána, míg Zsilett szerepében Szente Árpád Csaba lesz látható, ők örömünkre ettől az évtől erősítik a teátrum alkotógárdáját. A felújító próbák már elkezdődtek.

• Kacsint a hold A klasszikus kabaré és a „pesti humor” a kultúránk részét képezi. Ezen az estén remek, eddig nem játszott kabaréjeleneteket láthatnak, sanzonokkal, kuplékkal fűszerezve. Önfeledt szórakozás vár minden kedves nézőnkre.

• „Női lélek rejtelmei” címmel Benedekffy Katalin koloratúrszoprán énekes önálló opera és operett estjére remélem sokan lesznek kíváncsiak: Verdi, Puccini, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss népszerű dallamai önfeledt szórakozást ígérnek a muzsika igényes kedvelőinek.

• Az utolsó estén Pál István Szalonna és bandája koncerttel búcsúzunk az idei fesztiváltól, úgy vélem ez méltó zárás

Azt gondolom, műfajokban gazdag, sok művészeti ágat bemutató programot állítottunk össze, remélem a közönség nagy örömére.

A színház életében fontos az együttműködő partnerek jelenléte, akik segítik a fesztivált…

Igen, nagyon fontos és nagyon jól eső érzés ez a fajta színház iránti szeretet is. Ebben az évben sok partnerünk a jegy felmutatása után 10% kedvezményt ad vásárláskor. A cégek logói rajta lesznek a jegy hátulján. Akadnak szép számmal olyan támogatók is, akik a napi előadások ajándékait ajánlották fel. Ebből egy kis ízelítőt már a Sajtótájékoztatón is adtunk. Remélem mindenki megtalálja azt az előadást, ami szívének legkedvesebb. Jöjjenek minél többen, érezzék-érezzük jól magunkat együtt!

Zsuzsa, köszönöm a beszélgetést, találkozunk a Cervinus Művészeti Fesztiválon! Addig is, keressék a CMF Facebook-oldalát.

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette.

Banyabalhé

Banyabalhé

Irány a Szarvasi Mozi! A nézőkön múlik, fennmarad-e A MOZI