Menu
in , ,

Szomszédvári edzőmérkőzés, aminek végén még a játékvezető is nyilatkozati lehetőséget kért

Boér Zsolt és Sechna Gábor edzők a játékot figyelik

Boér Zsolt és Sechna Gábor edzők a játékot figyelik (Fotó: Babák Zoltán)

A felkészülési időszak feléhez közeledve csapott össze a Csabacsűdi GyLSE és a Békésszentandrási HMSE csapata. A mérleg nyelveként két szarvasi, Korbely Péter és Zahorecz Soma vezette a mérkőzést.

Július 2-án kezdték a felkészülést a csabacsűdiek. A jövő hét még kemény lesz edzések szempontjából, aztán szinte több edzőmérkőzés lesz mint tréning. Az edzéslátogatottsággal elégedett az új mester, Sechna Gábor.

“Más játékot szeretnénk játszani. Eddig csak táblán sikerült bemutatni a stratégiát, a gyakorlás még ezután jön majd”, mondta a hazaiak trénere, aki az első után már látja, hogy játékosai megcsinálják azt, amit kér. “Jó lesz ez!”, jelentette ki bizakodva Sechna Gábor, bár a mérkőzés reggelén még úgy nézett ki, hogy neki is pályára kell lépnie, mert csak tíz ember jelzett vissza biztosra.

“Nagyon kevesen vagyunk a tavaszhoz képest, de az első félidővel – a 60. percig, amíg nem cserélgettem bele – így is meg voltam elégedve. Az előző idény végére kialakult egy nagyon jó mag; a második felében egész jól szerepeltünk. Ahhoz kellett volna még két-három ember, és a megye kettő meghatározó csapata lehettünk volna”, ábrázolta a jelenlegi helyzetet a Hunyadi mestere, Boér Zsolt.

A szezon végén támadt reményhez képest öten távoztak a csapatból. Az öt-hat érkező integrálása folyik éppen. Köztük van új ember, illetve újrakezdők is.

Mindkét tréner úgy vélte, a szombati felmérő jól szolgálta csapatuk felkészülését.

Azon ritka mérkőzések egyike volt ez, amikor a játékvezető is nyilatkozati lehetőséget kért.

“Ez egy furcsa nap volt”, mondta a játékot levezető Korbely Péter. “Tíz évet működtünk együtt szimbiózisban mint játékvezetők (Sechna Gáborral, a szerk.). Tíz év alatt vagy ezer mérkőzést vezettünk együtt. Nagyon szokatlan volt ez a mai felállás”, fogalmazott a korábbi játékvezető-páros sötét oldalon maradt fele.

Korbely Péter játékvezető élesben alkalmazza a jelölőfestéket (Fotó: Babák Zoltán)

De játékvezetői szempontból más is volt még, ami szokatlan volt. A megyébe is betört az űrtechnika. Az egyik szabadrúgásnál Korbely Péter az övéhez nyúlt, és ahogy azt a tévében már annyiszor láthattuk, fehér spray-vel kijelölte a labda és a sorfal helyét is. “Nagyon vártam már, hogy kipróbálhassam”, mondta nevetve.

A mérkőzés 2–1-es első félidő után – közvélemény-kutatásokra hagyatkozva – 7–3-mal zárult.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási HMSE 7–3 (2–1)

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk, Pecnik Péter, Viszkok Dániel, Gombár Erik, Király András, Sovány Pál, Kasik Márk, Styecz Dániel, Magyar Martin, Jelen Szebasztián Szilveszter, Körösfalvi Kristóf, Viszkok Csaba, Endrefalvi Erik, Urbancsok Ákos, Gerhát Krisztián. Edző: Sechna Gábor

Békésszentandrási HMSE: Wéber Csaba, Nemcsényi Bence, Filyó Tamás, Szabó Ferenc, Uhljár Szabolcs, Olasz István, Balogh Martin, Virág Imre, Tasi Kristóf, Romhányi Roland, Balázs Milán, Mészáros Norbert, Vámos Soma, Sztricskó Boton, Mochnács Tamás és Boér Zsolt. Edző: Boér Zsolt

Exit mobile version