in ,

A Lelkes Szülők Ligája szervezésében lezajlott az I. Szarvasi Lurkó Torna

Az I. Szarvasi Lurkó Torna küzdelmei (Fotó: Babák Zoltán)

Szülői kezdeményezésre jött létre a szarvasi utánpótláskorú labdarúgók szombati tornája. Abból, hogy egyből számot is kapott, sejthető, hogy komolyan gondolják, hogy az I. Szarvasi Lurkó Tornának lesz folytatása.

A Lelkes Szülők Ligájának egyik tagja, Nagy Ágnes elárulta, néhányuk fejében fordult meg, hogy rendeznének egy meghívásos tornát Szarvason. Felvetették az ötletet az edzőknek, majd mikor ők rábólintottak, továbbították az elnökség felé, ahonnan szintén támogatásukról biztosították a szülőket. Szombaton Mezőberény, Orosháza, Pusztaföldvár, Nagyvárad és a Szarvasi FC 1905 részvételével le is zajlott az első lurkóknak rendezett torna.

“Minden kupán jól szerepelnek az utánpótláscsapataink, arany vagy ezüstéremmel jönnek haza, de a szarvasi kicsik az második helyet is kudarcnak élik meg. Nagyon komolyan kell venni a kicsiket is, nemcsak a nagyokat”, mondta Nagy Ágnes, aki beszélgetésünk közben is folyamatosan a játékot figyelte, és név szerint buzdította a játékosokat.

Az utánpótlás-nevelés valahol ott kezdődik, ahol még térdig ér a labda
Amikor még térdig ér a labda (Fotó: Babák Zoltán)

Az U9-ben két, U7-ben három csapatot indított a Szarvasi FC 1905.

A kisebbek, az U7-esek edzője, Trabach János így foglalata össze az első torna történéseit: “Az U7 korosztályban 5 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek. Orosházi, pusztaföldvári és három hazai csapat versengett a végső győzelemért! A Lurkó kupa végső győzelmét, az orosházi csapat veretlenül szerezte meg. A második-harmadik helyeken a Szarvas I. illetve Szarvas III. csapatai osztoztak. Ez a torna is nagyon jól mutatta, hogy szükség van ilyen tornákra, szükség van a szülők, családok, klubok összefogására, mert ezek a gyerekek megérdemlik. Reméljük, hogy ez a torna hagyományteremtő lesz, és a következő években ismét hallunk a Lurkó Kupáról!

A szarvasi csapatok tagjai: Tóth-Gyenes Zsombor, Csányi Botond, Molnár Hanna Krisztina, Plenter Kende, Tóth Zalán, Gajdács Milán, Uhjár Milán, Rácz Noel, Darida Marcell, Sinka Dominik és Litauszki Levente.

Gólkirály az orosházi Baranyai Máté, a legjobb játékos a pusztaföldvári Csekő Hanna és legjobb hazai játékos Tóth Zalán lett.

Gólöröm az U9-eseknél
Gólöröm az U9-eseknél (Fotó: Babák Zoltán)

Az U9-esek egy-egy edzésén 23-25 gyermek vesz részt. Trénerük Valastyán Balázs.

Az U9-esek edzője így értékelte az első tornát: “Úgy vélem, hogy mind a szülők, mind a támogatók részéről példaértékű volt ez, mely bizonyította, hogy szükség és igény is van az ilyen jellegű eseményekre az utánpótlásképzés során. A tornáról elmondható, hogy bár mindkét korosztályban csupán 5-5 együttes jött össze, a mérkőzések színvonala kifejezetten magas volt. Az U9-es korosztályban két csapattal indultunk, s még így sem tudott eljönni az összes nálunk játszó gyermek. A Szarvas I. a későbbi győztes lett, játékban korukhoz képest éretten teljesítettek a gyerkőcök, de a legfontosabb, hogy végig jó kedvvel töltötték a pályán a perceket a lurkók. A Szarvas II. csapata elsősorban a most U9-es korosztályba felkerült gyermekekből állt, akik soha fel nem adva, helyenként jól játszva teljesítették a meccseket. Összegezve elmondható, hogy a torna elérte célját, és remélhetőleg hagyomány lett teremtve ezzel az első alkalommal. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden támogatónak, minden szülőnek a segítséget, amelyek nélkül ez a kezdeményezés nem realizálódhatott volna.”

A szarvasi U9-es csapatok összeállítása:

Szarvas I.: Opauszki Bence, Nagy Levente, Trabach János, Kuczora Kende, Fekécs Máté, Kepenyes-Darida Alex, Ezer Barnabás

Szarvas II.
Mucenieks Erneszt, Németh Endre, Mihácsi Dominik, Bencsik Holli, Závoda Borisz, Darida Benedek, Besenczy Simon

Az U9-es korosztály végeredménye: 1. Szarvasi FC I. 2. Nagyváradi Juventus 3. Berényi Gyermek FC 4. OMTK ULE 5. Szarvasi FC II.

Gólkirály Kuczora Kende (Szarvasi FC I.), a torna legjobb játékosa Kádár Tamás (Nagyváradi Juventus), a torna legjobb kapusa Opauszki Bence (Szarvasi FC I.), a torna legjobb hazai játékosa: Besenczy Simon (Szarvasi FC II.) lett.

A szarvasi karatecsapat

Öt éremmel nyitották a szezont Horvátországban karatésaink

Almás-édesburgonyás pulykamell

Almás-édesburgonyás pulykamell