in ,

Tisztes helytállás a megye egyik legjobb csapata ellen

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szerettek volna minél több fordulót játszani a Békés Megyei Kupa idei sorozatában, de a szerencse nem kedvezett azzal, hogy rögtön az elején megkapták a Békés megyei amatőr foci egyik legjobb csapatát, a Körösladányi MSK-t, mondta a Hunyadi edzője, Boér Zsolt a szerdai kupaforduló után.

Igaz, a 6. percben Zelenyánszky László belőtte a vendégek első gólját (0–1), de ebben a játékrészben a Hunyadi szervezett játékával méltó ellenfelei voltak a ladányiaknak. Kétszer is lehetőségük volt az egyenlítésre. Ezzel szemben az első félidő végén a vendégek egy rosszul felállított sorfal mellett elcsavart labdával megszerezték második góljukat (45′ 0–2, Wéber László).

A pihenőn azt kérte játékosaitól Boér Zsolt, hogy további gólok esetén se essen szét a játékuk. Tisztes helytállást kért, illetve annyit, hogy ne tömjék ki őket úgy, mint ahogy tette azt előző nap Szarvas a megyekettes ellenfelével.

A második játékrészben két helyzetet sikerült kidolgozni a Hunyadinak, de a ladányiak még kétszer betaláltak (52′ 0–3, Csicsey János, illetve 82′ 1–4, Urbán Sándor).

Ezek között szépített a Hunyadi. Egy kiugratást követően Uhljár Szabolcs vitte el a jobb oldalon a labdát, középre adta, ahol a remek ütemben érkező Balázs Milán érkezett és lőtte a hálóba (69′ 1–3).

A Hunyadi edzője játéklehetőséget adott minden kispadon ülőnek, ezzel kicsit tartalékolt a hétvégi fordulóra is. A Hunyadit amúgy is betegség és sérüléshullám sújtja. Ezek, illetve elfoglaltság miatt három kulcsember nem tudott megjelenni, vagy csak nagyon kímélő módon játszani a ladányiak ellen.

Sajnos a sérüléséből éppen felépült, és a második félidőben játékot vállaló Szabó Máté térde egy rossz kitámasztás következtében megsérült, testvére, Feri is várhatóan kiesik a játékból egy időre, illetve az is kérdéses, mi lesz Dernovics Tamás térdével.

Békésszentandrási HMSE–Körösladány MSK 1–4 (0–2)

Békésszentandrás, 30 néző. Vezette: Baráth János.

Gólszerző: Balázs (69.), ill. Zelenyánszki (6.), Wéber (44.), Csicsely (53.), Urbán (81.).

Békésszentandrási HMSE: Buzás Bálint – Erős Dávid, Szabó Ferenc, Kovács Norbert (63′ Virág Imre), Dernovics Tamás (25′ Mochnács Gábor) – Romhányi Roland (73′ Nemcsényi Bence), Balogh Martin (46′ Szabó Máté (69′ Kaszás Krisztián)) – Uhljár Szabolcs, Tasi Kristóf, Olasz Imre – Balázs Milán

Boér Zsolt edző: Úgy gondolom, nem vallottunk szégyent egy amatőr szinten profi szintet képviselő csapattal szemben. Játékunkban vannak biztató jelek, remélem, hogy esélyesebb csapatok ellen is tudunk majd meglepetést okozni.

Az előadások sorát dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta

45. alkalommal tartották meg a HAKI halászati tudományos tanácskozását

Tenisz: Menekülés a győzelembe