Menu
in

Csodálatos fesztiváli időben kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok

A gyomaendrődi Színfolt Mazsorettcsoport, a Garagulya Gólyalábasok és a Szarvasi Fúvós Zenekar által vezetett felvonulással kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok rendezvénysorozata

A gyomaendrődi Színfolt Mazsorettcsoport, a Garagulya Gólyalábasok és a Szarvasi Fúvós Zenekar által vezetett felvonulással kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok rendezvénysorozata (Fotó: Babák Zoltán)

A gyomaendrődi Színfolt Mazsorettcsoport, a Garagulya Gólyalábasok és a Szarvasi Fúvós Zenekar által vezetett felvonulással kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok rendezvénysorozata tegnap délután.

A protokolláris megnyitón Dankó Béla országgyűlési képviselő hálát mondott a jó időért, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a hagyományok ápolásának fontosságra hívta fel a figyelmet. Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke arról a “családon belüli megosztottságról” mondta el gondolatait, amik abban csúcsosodnak ki, hogy a leszedett szilva mekkora hányadából legyen lekvár, illetve pálinka, de ezen a fesztiválon minden évben azt látja, hogy békében megfér a feldolgozott szilva minden halmazállapotában.

Anna and the Pink Rabbit (Fotó: Babák Zoltán)

Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke is a különleges nyarat említette, illetve Szarvas turisztikai adottságait, atmoszféráját méltatta.

Babák Mihály polgármesternek csak annyi maradt, hogy az idelátogató vendégeket és a szarvasi polgárokat köszöntött. Csak annyit kért, hogy mindenki jókedvűen töltse el ezt a három napot.

Muslincákat követően a Szentegyházáról, Barótról, Poprádról, Élesdről, Somogykővárról, és Magyarkanizsáról Szarvasra érkezett a testvér- és baráti települések vezetői, delegáltjai köszöntötték a fesztiválozókat.

A Dos Diavolos, azaz Ganxsta Zolee & Takács Vilkó a Kézműves sörök udvarában (Fotó: Babák Zoltán)

A nap hátralevő részében zene, koncertek, tematikus udvarok és vásári forgatag várta az érdeklődőket.

A nap három legnagyobb érdeklődésre számot tartó fellépője volt a Dos Diavolos, azaz Ganxsta Zolee & Takács Vilkó a Kézműves sörök udvarában, a Balkan Fanatik, valamint az Anna and the Barbies, de felléptek a szarvasi zenekarok is, a Körös Party Band és az Apropó is.

Tekintse meg képes összefoglalónkat!

Exit mobile version