in ,

A sírból mentett egy pontot a Szarvasi FC 1905

Fotó: Babák Zoltán
A sírból mentett egy pontot a Szarvasi FC 1905

Mondhatni a sírból hozott vissza egyetlen pontot az akkor már közel egy órája emberhátrányban játszó szarvasi csapat a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján. A tavalyi ezüstérmes az NB III-ból visszatérő, még veretlen Körösladányt fogadta. Bár a két együttes csatáit rendre a presztízs motiválja, most a labdarúgók helyett a játékvezetőnek jutott a „főszerep”, aki rossz felfogásban, következetlenül, sok hibával borzolta a játékosok és a nézők kedélyeit.

A rangadón a hazaiak kezdeményeztek többet, de ez nem vezetett eredményre, a vendégek viszont a második támadásukat gólra váltották Csicsely révén. A szarvasiak tovább hajtottak, mígnem Deli talán túlságosan szigorúan megkapta a második sárga lapját. Innen már a játékvezető lett a főszereplő szünetig. A második félidőben a vendégek két cserével próbálták döntésre vinni a mérkőzést. A szarvasiak sok mozgással ezt sikeresen akadályozták meg. A mérkőzés hajrájában teljesen kitámadott a Ladány, egy elpasszolt labdájukból azonban Furár maga mögött hagyta a védőket és kiegyenlített. Az utolsó percekben Farkas Jánosnak és Tóth Bencének is volt egy-egy meccslabdája.

Ekker Attila: – Kár ezért a mérkőzésért, nem a csapatok rontották el. Hiányérzetünk van a sját csapatunkkal szemben, ugyanis ezt a találkozót könnyedén le kellett volna zárnunk a második félidőben.

Somogyi János: – Óriási szívvel eltüntettük a közel egyórányi emberhátrányt. Számomra hihetetlen, hogy a védekező középpályásomnak két apró szabálytalanságért el kellett hagynia a pályát, ellenben a vendégek azonos poszton játszó játékosa nyolc hasonló szabálytalansággal végig a pályán maradt.

Szarvasi FC–Körösladány MSK 1–1 (0–1)

Szarvas, 350 néző. Vezette: Mezei Máté.

Szarvas: Babák – Zima, Polonszki (Moleri), Furár, Tóth B. (Molnár E.), Simon R. (Kiri B.), Varga I. (Paulik), Kiri M., Deli, Juhász, Pilán. Edző: Somogyi János.

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber, Szabó Á., Csicsely (Kisari), Farkas J., Zelenyánszki, Czirok, Urbán (Murvai), Talpalló (Malkócs), Burai. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Gólszerző: Furár (87.), ill. Csicsely (24.). Kiállítva: Deli (33.), Somogyi János (33.), Pilán (79.), Paulik (89.), ill. Zelenyánszki (79.). Jó: Babák, Polonszki, Furár, Kiri B., ill. Wéber, Ruzsa, Csicsely.

Kepenyes György

A gyomaendrődi Színfolt Mazsorettcsoport, a Garagulya Gólyalábasok és a Szarvasi Fúvós Zenekar által vezetett felvonulással kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok rendezvénysorozata

Csodálatos fesztiváli időben kezdődött a 23. Szarvasi Szilvanapok

Neumann Kristóf, Bogyó Benedek és Tóth Kevin a diákolimpia országos döntőjében, veterán országos bajnok Tímár Imre