in ,

Tizenkettedszer találkoztak a szarvasi veterán kézilabdások

Veterán kézilabdások találkozója (Fotó: Babák Zoltán)

Tavaly a vírushelyzet miatt ugyan elmaradt, de az idén végre ismét találkoztak a szarvasi veterán kézilabdások. Sokan egészségügyi problémák miatt nem vállalták az utat.

A helyszín ezúttal is a Vadász vendéglő kerthelyisége volt, ahol Nyári Mihály köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a programot.

Elsőként megemlékeztek azokról, akik a legutolsó találkozó óta már az égi kézilabdapályán játszanak. Az ottani válogatott Kugyela Balázs, Bohus Béla, Melis Sándor, Csicsely Mária és Borgulya Katalin nevével bővült.

Az Alkotmány utcai sportcsarnok falán megkoszorúzták Bankó Sándor emléktábláját. Sanyi bácsira nemcsak edzőjükként, hanem barátjukként emlékeztek.

Kugyela Györgyöt is Bankó Sándor szervezte be. Két évig, 1958-60 között kézilabdázott szarvasi színekben. Nagy port kavart, amikor Endrődöt 69-1-re verték az Erzsébet ligeti sporttelep földes pályáján, emlékezett vissza azokra az időkre.

1959-ben Lestyán-Goda Pál volt a legfiatalabb a csapatban. Olyannyira, hogy eleinte csak a szereléseket vitte, mielőtt mezt húzhatott volna. Kapus volt egészen 1967-ig. A Spartacus épp felkerült az NBII-be, mikor leszerelt. Ott már beállót játszott még több mint tíz évet. Ezidő alatt a Spartacus kétszer is felkerült az NBI B-be, de ott nem tudott megragadni, mindkétszer visszacsúszott az NBII-be.

Emlékszik, hogy kézilabdameccsen a legtöbb néző akkor volt, maikor az Árpád udvarában a villanyfényes pálya megépült, és a magyar kézilabda-válogatott ellen játszottak az avatómérkőzésen.

Az ebédet követő délután hátralevő része beszélgetéssel telt.

Hátsó sor: Blaskó Pál, Darida Károly, Nyári Mihály, Lázár Lajos, Nagy Károly, Opauszki György, Pálos Béla, Pálos Attila, Opauszki Mihály, Chlebniczky János, Doba Ferenc, Lestyan Goda Pál.

Első sor: Lelkes Lajos, Kugyela Erzsébet, Kis Imre, Dudás János, András Erzsébet, Szirony Pál, Kugyela György, Veszter Géza, Sebők György.

Ül: Kugyela György (95 éves). A képről hiányzik Gulyás Mihály.

Az emlékezés csomóit kötötték a nemzeti színű szalagra

Békésszentandrás 302 évvel ezelőtti újratelepítésére emlékeztek

Tojás töltve pulykasonkával

Pisztáciás tölteléket a tojásba? Pulykasonkával???