in

Babafaültetés: 36 gyermek születésének örömére 36 fa került földbe

Elültették, megöntözték a babafákat
Elültették, megöntözték a babafákat (Babák Zoltán)

Major Attila kezdeményezésére 2009 óta zajlik a Babafaültetések sorozata Békésszentandráson. A korábbi években elültetett fák már van, ahol platánsorrá cseperedtek.

A növényeket a településüzemeltetési társaság munkatársai már elültették, Sinka Imre polgármester megígérte, a jövőben is gondjukat fogják viselni, hogy ötven év múlva arra sétálva egy gyönyörű ligetben álljanak meg pihenni a szentandrásiak.

Major Attila képviselő statisztikái szerint 2009 óta ez volt a tizenharmadik alkalom.

Ezzel együtt 437 babafát sikerült eddig elültetni.

Bízik abban, hogy a hagyomány folytatódik, a jövőbeni testületek is támogatni fogják kezdeményezését.

A fákat, a kitámasztó karókat, a védőhálót és a kötözőszalagokat a kormány településfásítási programján keresztül a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosította. Tíz és harminc közötti csemetére lehetett pályázni. Békésszentandrás 15 platánt és 12 amerikai hársfát nyert, amit az önkormányzat saját erőből kiegészített további 10 platáncsemetével.

Gyerekek, szülők, nagyszülők
Gyerekek, szülők, nagyszülők (Fotó: Babák Zoltán)

A település vezetése minden babának és szüleinek egy kis ajándékkal, egy bögrével és emléklappal kedveskedett, majd a biztonságosan elültetett fák tövét egy-egy gyermek családja rendezte véglegesre.

Az idén az ő születésük örömére ültettek fát:

Lányok: Janurik Janka, Oláh Luca, Párizs Szofi Emma, Jaksa Janka, Maczik Luca Nara, Kiss Izabella, Majzik Réka Vilhelmina, Kis Fanni, Nagy Szofi, Kiss Szofia, Csizmadia Luca, Tóth Fanni, Mezei Maja, Kiss Adél, Kun Csepke, Korbely Boglárka, Salamon Lara

Fiúk: Biró Bálint, Várvizi Andor, Szívós László, Nagy Sándor Antal, Szalai Vencel, Molnár Bence Nimród, Biró Bence, Brusznyiczki Botond Csaba, Ungi Imre, Szabó Ádám, Matuz Levente, Szabó Soma, Tóth Dávid Attila, Patkós Máté, Gácsi Olivér, Bencsik Máté, Mezei Marcell, Tóth Dávid, Szabó Zoltán

Letörték a kukoricát Csabacsűdön

Megcsúszott jubileum: Tizenegy év, X. Kukoricanap

Szarvasi karatésok a Cikádor Kupán

Karate: hét érem a Cikádor Kupáról