Menu
in ,

Kényszerszünet után újra karatézhattak a reménységek

Reménységek Tornája Szarvason

Reménységek Tornája Szarvason (Fotó: Babák Zoltán)

A korlátozások miatt a tavaszi forduló elmaradt, most viszont ismét nagy érdeklődésre tartott számot a Reménységek Tornája. A szarvasi karatésok szombaton rendezték meg utánpótlásversenyüket, ezúttal főként a helyi bázisra alapozva az eseményt.

Az újranyitás után érzékelhetően sok fiatalnak hiányzott már a mozgás, így az egyesület műhelyeiben több, mint ötven új növendék kezdte meg a rendszeres edzéseket. Számukra és a haladó csoportok versenyzőinek nyílt lehetőségük arra, hogy itthon próbára tegyék tudásukat. Az először tatamira lépők játékos labdás küzdelemben, a tapasztaltabbak már a hivatalos versenyszabályok között mérkőzhettek meg egymással.

A megfelelő motiváció eléréséhez Nagy Máté válogatott sportoló melegítette be az indulókat néhány jól használható gyakorlati tanáccsal ellátva őket a nap hátra lévő részére. A köszöntést követően két küzdőtéren korosztályonkénti bontásban zajlottak az óvodás kortól a juniorig az izgalmasabbnál izgalmasabb küzdelmek a kisebbek vidám és cseles pontszerzéseivel, a nagyobbak szemet gyönyörködtetően kivitelezett technikai megoldásaival. Nagyszerűen működött a klubon belüli egység és feladatmegosztás is, hiszen a felnőtt és korosztályos sportolók edzőként, bíróként, valamint a verseny lebonyolításával segítették a fiatalabbak fejlődését, néhány fontos mondattal megtámogatva a szárnyaikat bontogató ifjú reménységeket.

Büszkén mondhatjuk el, hogy a maga szintjén mindenki kiválóan teljesített. Elismerés illeti az először indulókat a bátorságukért, amiért próbára merték tenni magukat éles helyzetben is. Gratulálunk az érmeseknek, köszönjük a szülők támogatását, egyesületünk haladóinak pedig a rendezvény sikeres megszervezését.

Reményeink szerint tavasszal újra találkozunk.

Ruzsinszki György – SZHKE

Fotó: Babák Zoltán

Exit mobile version