Nagy Róbert (Fotó: Valló Zoltán)
Nagy Róbert (Fotó: Valló Zoltán)
in ,

A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk

A Cervinus Teátrum Neil Simon Furcsa pár című bemutatóra készül, amelyben az egyik kártyapartnert Nagy Róbert alakítja. Robi egyre többször játszik Szarvason is. A Furcsa párban Roy szerepét kapta Dósa Zsuzsa rendezőtől.

Egyre többet szerepelsz a Cervinusban, úgy gondolom jól érzed itt magad…

Igen, egyre többet hívnak, és nem csak darabokra, hanem fellépésekre is, ami talán azt is jelentheti, hogy látják, jól érzem itt magam.

A Furcsa párban Royt alakítod, milyennek látod Royt?

A darab nagyon izgalmas, két főszereplő van: Oscar és Félix – Öcsi (Timkó János) és Misa (Ragány Misa) – mi csak egy-egy jelenetben vagyunk jelen. Ez nem könnyű feladat, mert úgy kell jelen lenni, hogy sokkal kevesebbszer szólalunk meg, mint a főszereplők, de ettől függetlenül tovább kell vinnünk a jeleneteket, reagálnunk kell. Egy könyvelőt játszom, aki Oscar barátja. Zsuzsával kitaláltuk a hátterét is, Roy a legrégebbi barátja Oscarnak – talán még az egyetemi évekből, ezért előfordul, hogy őszintén megmondom a véleményemet Oscarnak. Terelgetem a jobb útra. Könyvelőként rendszerető vagyok – ez igaz az életemre is, szeretem a rendszert az életemben. Oscar nem ilyen figura, próbálom vezetgetni, de szeretem annyira, hogy nem erőszakosan próbálkozom – a két lábon járó lelkiismerete vagyok Oscarnak, aki néha anyagilag is segít neki.

Hogy érzed magad a csapatban?

Vannak új emberek, akikkel még nem dolgoztam, Dorogi Petivel, Papp Csabival sem, nagyon jól működünk együtt. A szünetekben is megmarad ez a baráti társaság, ezt már Zsuzsa is észrevette. Nagyon jó érzés, hogy mindenki megtalálta a helyét.

Milyen újra Zsuzsával dolgozni?

Nagyon szeretek Zsuzsával dolgozni szeretem, hogy teljesen átbeszéljük a jeleneteket, a figurákat. Lecsupaszítjuk, lebontjuk, ezután Zsuzsa megrajzolja a képet és elenged minket, persze ott van, segít, de szárnyalhatunk. Minden tárgynak jelentősége van a színpadon, tudjuk, mit mikor miért használunk.

Elfoglalt vagy, mindig rohansz, most is sietsz Békéscsabára…

Sajnos abban a világban élünk, amikor, ha munka van, azt meg kell ragadni. Mindenre igent kell mondani, mert ki tudja, hogy a következő percben mi történik. Aztán majd úgyis úgy alakulnak a dolgok, hogy az jó legyen. Apukám mondta: „A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk.” Próbálom megragadni, ami adódik.

A Cervinusban Furcsa pár, Békéscsabán miben láthatunk?

A Made in Hungáriában Jerry Lee Lewis szerepét alakítom. De lesz egy egésznapos forgatás is Békéscsabán.

Úgy tudom Budapesten is játszol…

A Karaván Színházban az Egerek musicalban, amit most kamaradarabnak rendeztek, de jól sikerült. Kaptam egy lehetőséget a Madách Színházban, voltam castingon, és szerepet kaptam a Kazinczy, a tizenötödik című musicalben, Várnay századost fogom játszani. Kis szerep, de nagyon örültem neki. Január 10-én kezdem a próbákat. Békéscsabán pedig, Koltay Gábor rendezésében a János vitézben Bagó szerepét alakíthatom, ezt nagyon szerettem volna eljátszani, a szerep miatt is, Koltay Gábor miatt is.

Robi, szeretettel gratulálok, a Derzsi darabhoz is, Bagó szerepéhez is, mert Szirtes Tamással és Koltay Gáborral dolgozni nagyon jó dolog – szerinetem. Sok sikert kívánok munkáidhoz, most elsősorban a Furcsa pár Roy szerepéhez. Köszönöm a beszélgetést!

Galambos Edit

Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó keretek között adták át a kamarai díjakat

Karácsonyi játszóház a Trefortban