in

Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája

Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája, Buzás Endre
Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája, Buzás Endre (Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Kalandosan indult az élete a szarvasi fiúcskának, aki alaposan ráijesztett szüleire. A kis Endre már jól van, a gyulai kórházban erősödik, ahonnan hamarosan hazamehetnek.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2022. január 3-án, hétfőn 11 óra 57 perckor 3020 grammal és 47 centiméterrel született meg az év első babája.

Az édesanyának panaszmentes terhessége volt, azonban a 37. héten egy rutinszerű vizsgálaton probléma merült fel a magzatnál, ami nem javult, így a magzati károsodás elkerülése érdekében a császármetszés mellett döntöttek az orvosok.

– A születése után megmutatták, velem volt egy ideig, de sajnos az értékei nem voltak jók, így a kórház gyermekosztályára vitték, ahonnan még este a koraszülött mentő a gyulai koraszülött osztályra szállította. Másnap már jött a hír, hogy gyorsan javul az állapota, így mi is megnyugodtunk, most már végre együtt van a család – mondta széles mosollyal Buzás Annamária. Az anyuka hozzátette, a kisfiú az első gyermekük, a nagyszülők és a család többi tagja pedig már nagyon várja, hogy láthassák.

Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér, Buzás Annamária kisfiával, Buzás Endre és dr. Kancsó János a köszöntésnél
Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér, Buzás Annamária kisfiával, Buzás Endre és dr. Kancsó János a köszöntésnél (Fotó: Melega Krisztián / Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Amikor a baba és az édesanya is megerősödött, az orosházi kórház nevében dr. Kancsó János, a Szülészet Nőgyógyászati Osztály adjunktusa és Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér átutazott Gyulára, hogy felköszöntsék a 2022-es esztendő első Orosházán született babáját és szüleit.

A család 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét a Margaréta Bababolt tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

A babának és a családnak jó egészséget, sok örömet és boldogságot kívánunk!

Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér, Buzás Annamária kisfiával, Buzás Endre és dr. Kancsó János a köszöntésnél.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Iparkamara: Módosultak a kamarai hozzájárulás befizetésének technikai részletei

Bíró Gyula

Bíró Gyula az Óvodai Nevelés szakmai – módszertani folyóirat januári számában