Menu
in

Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája

Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája, Buzás Endre

Szarvasi illetőségű az orosházi kórház idei első babája, Buzás Endre (Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Kalandosan indult az élete a szarvasi fiúcskának, aki alaposan ráijesztett szüleire. A kis Endre már jól van, a gyulai kórházban erősödik, ahonnan hamarosan hazamehetnek.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2022. január 3-án, hétfőn 11 óra 57 perckor 3020 grammal és 47 centiméterrel született meg az év első babája.

Az édesanyának panaszmentes terhessége volt, azonban a 37. héten egy rutinszerű vizsgálaton probléma merült fel a magzatnál, ami nem javult, így a magzati károsodás elkerülése érdekében a császármetszés mellett döntöttek az orvosok.

– A születése után megmutatták, velem volt egy ideig, de sajnos az értékei nem voltak jók, így a kórház gyermekosztályára vitték, ahonnan még este a koraszülött mentő a gyulai koraszülött osztályra szállította. Másnap már jött a hír, hogy gyorsan javul az állapota, így mi is megnyugodtunk, most már végre együtt van a család – mondta széles mosollyal Buzás Annamária. Az anyuka hozzátette, a kisfiú az első gyermekük, a nagyszülők és a család többi tagja pedig már nagyon várja, hogy láthassák.

Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér, Buzás Annamária kisfiával, Buzás Endre és dr. Kancsó János a köszöntésnél (Fotó: Melega Krisztián / Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Amikor a baba és az édesanya is megerősödött, az orosházi kórház nevében dr. Kancsó János, a Szülészet Nőgyógyászati Osztály adjunktusa és Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér átutazott Gyulára, hogy felköszöntsék a 2022-es esztendő első Orosházán született babáját és szüleit.

A család 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét a Margaréta Bababolt tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

A babának és a családnak jó egészséget, sok örömet és boldogságot kívánunk!

Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér, Buzás Annamária kisfiával, Buzás Endre és dr. Kancsó János a köszöntésnél.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Exit mobile version