in ,

„Biztonságos Óvoda” címet nyert el a GFE Gyakorlóintézménye

„Biztonságos Óvoda” címet nyert el a GFE Gyakorlóintézménye
„Biztonságos Óvoda” címet nyert el a GFE Gyakorlóintézménye

A GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének gyakorlóóvodai intézményegysége csatlakozott a „Biztonságos Óvoda” országos programhoz. A szakmai program elsődleges célja az óvodások biztonságos közlekedésére való felkészítése, a közlekedési ismeretek megismerése, terjesztése a korcsoportok sajátosságait figyelembe véve. Továbbá, hogy ösztönözze és segítse a közlekedésre való nevelés megvalósulását. A program megvalósulásához az óvodapedagógusoknak segítségül megfelelő eszköztár és módszertani anyag áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a közlekedésre nevelés beépítését a nevelési programba.

A cím elnyeréséhez több feladatot kellett megvalósítani. – mondta el Demjénné Jónás Klára szakvezető óvodapedagógus, a program szakmai gondozója. A feladatokban az ötödik életévet betöltött gyerekek vehettek részt. A feladatokat a Panda csoport nagycsoportosaival játszottuk el. A gyermekeknek a játékos tevékenységek alatt sok új ismeretet, fogalmat, tapasztalatot sikerült szereznie, ezáltal bővült a tudásuk a biztonságos közlekedésről.

A feladatokban megismerhették a gyalogos és kerekpáros közlekedés szabályait. Melyek a védő, és melyek a láthatósági felszerelések, hogyan közlekedjünk a járdán és az úttesten. Egyes közlekedési táblák mit jelentenek a közlekedésben. A feladatokat az udvaron, a város közterületein és a csoportszobában teljesítettük. Válogattuk a védő és láthatósági eszközöket, színeztünk közlekedési táblákat, járdaszegélyeket, zebrát, utat. Játszottunk autókkal gyorsasági versenyt. A GFE Gyakorlóintézményének gyermekei nagy örömmel vettek részt ezekben a tevékenységekben, és nagyon sok ismeretet is szereztek a közlekedésről. – foglalta össze a program főbb elemeit Jónás Klára a Panda Csoport vezető óvodapedagógusa, pedagógiai szaktanácsadó.
Sz.Zs.

Egy hétvége, két verseny: 1 arany, 3 ezüst és 3 bronz

A Pro Gym állt az élre a Szarvasi Teremlabdarúgó Bajnokság rájátszásának 7. játéknapja után

Gólkülönbséggel a Pro Gym az élen