in ,

Cervinus Karnevál először, de nem utoljára

Demeterné Frankó Ági asztalánál sorok álltak (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Teátrum programkavalkádot szervezett szombatra. Ahogy az elnevezés – Cervinus Karnevál – is mutatja, színes, mozgalmas eseményt terveztek, és ahogy az a képeinken jól látszik, sikerült ezt valóra is váltani. Ez volt az első alkalom, de szeretnének ebből hagyományt teremteni, árulták el az esemény szervezői, Tőkés-Szeljak Gabriella és Litauszky Sára. Hagyományos, beöltözős karnevált szerettek volna szervezni zenével, tánccal, szendvicsekkel, teával, fánkkal.

Lehetett jelmezben is jönni, de azoknak a gyerekeknek, akinek nem volt otthon ilyesmi, lehetőségük volt a helyszínen választani és magára ölteni egyet. Ehhez Dubovecz Edina ötven körüli jelmezkészletéből tudtak válogatni a fiatalok.

A Cervinus Teátrum jelmezese, Balázs Heni által késztett busó hívogatta a gyerekeket a programokra. Begyűjtötte a papírra írt jókívánságokat, amit később elégettek, ezzel teljesítve be a farsanghoz kapcsolódó hagyományt.

Ottjártunkkor már javában zajlott a táncház, amin Bakró Erzsébet táncoltatta meg a gyerekeket, majd némi unszolás után a felnőtteket is. Nagyon népszerű volt ez a program, amihez a zenét Ökrös Daniék zenekara, a Talléros Együttes szolgáltatta. A táncház mellett a nap másik táncos fénypontja a délutáni disco volt, ahol a jelmezben érkezők ajándéklabdát kaptak.

Nagy sikert aratott Balázs Heni saját készítésű busójelmeze
Nagy sikert aratott Balázs Heni saját készítésű busójelmeze (Fotó: Babák Zoltán)

A szarvasi civilszervezetek közül a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete szendvicsbárt és teaházat nyitott, de szervezésükben csörögefánkot – tótul herókát – süthettek a gyerekek. Legalább százan vettek részt a programon, fiúk, lányok vegyesen, amin végül körülbelül 1500 fánk készült. Délután Szigeti Anna vette át a konyha felett az irányítást, ahol mentes konyhájának ételeiből készített az érdeklődőkkel közösen.

Egyre népszerűbb a CervinusHáz azon szolgáltatása, hogy ezekhez a családi napokhoz kapcsolódva tartják a születésnapi zsúrt. Ehhez külön termet tudnak biztosítani a szervezők a gyerektársaságnak. Így volt ez most is, egy kislány tartotta most ott a szülinapját tucatnyi barátjával, akik részt vettek a számtalan közös programban.

Gazdag volt a Cervinus Karnevál 2022 programja
Gazdag volt a Cervinus Karnevál 2022 programja

A Csoki-Kád csokimanufaktúra foglalkozásának sikere borítékolható volt. Demeterné Frankó Ági alig pakolt ki, máris körbevették asztalát a gyerekek.

Nyitástól kezdve, pontosabban már azt megelőzően egy órával is sorok álltak az arcfestésnél. Szikora Dórinál farsangi frizurát is lehetett kérni gyöngyökkel, csillámokkal.

Lehetett nemezelni, kosarat fonni és mézeskalácsot díszíteni, de még itt sem volt vége. A két mozifilm közül az egyiket 3D-ben vetítették le a gyerekeknek. Régen volt ilyen vetítés már, nagy sikere volt a nézők körében.

A megvásárolt belépők között kétszer sorsoltak a nap folyamán. A nyertesek a kézműves foglalkozások vezetőinek az ajándékait vihették haza.

A következő – húsvéti – játszóház nagypéntek előtti csütörtökön, a tavaszi szünet első napján, április 14-én lesz, mondta a két szervező Gabi és Sári.

Készülnek a a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból az iskolai közösségi szolgálat keretében segíteni érkezett diákok

Vízkereszttől hamvazószerdáig: családi nap a Tessedik Sámuel Múzeumban

Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal

Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal