in , ,

Szarvas itthon tudta tartani mindhárom pontot, Csabacsűd nagyot küzdött

Styecz Milán fejese sajnos a kapufáról pattan ki
Styecz Milán fejese sajnos a kapufáról pattan ki (Fotó: Babák Zoltán)

A három település közül a megyei másodosztály felsőházában maradni akaró Békésszentandrási Hunyadi MSE még pihent a hétvégén, de március 5-én 14:30-tól már ők is pályára lépnek, amikor a Mezőkovácsházi TE csapatát fogadják.

A megyei első osztály küzdelmei megkezdődtek. A csabacsűdiek a Jaminához látogattak, míg a felsőházi félben tartózkodó Szarvasi FC 1905 a második helyét őrző Gyulai Termált fogadta a 10 fokot kellemetlenül hűvössé tevő szélben. A vendégek edzője Sajben Gábor, aki korábban játékosként megfordult Békésszentandrás és Csabacsűd csapataiban is.

A mérkőzés a felnőtt kerettag Pusztai Botond nagyapjának, Pusztai Mihály emlékére egyperces néma főhajtással kezdődött. Maga a játék nem az volt, amiről sokáig fognak részleteket mesélni a szurkolók, inkább arról, hogy a túlfűtött mérkőzésen nehezen tudta kordában tartani az energiaszinteket Szántó Simon Péter játékvezető. Kiosztott egy-egy pirosat, illetve hat sárgát is. A 74. percben csereként beállt Czvalinga Márk 11 percet tudott a pályán tölteni. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy a kihúzzon egy sárgát, majd pár másodpercre rá a pirosat is a játékvezető zsebéből. Szántó Simon Péternek talán egy döntése volt, amit nem ért reklamáció, mikor a 90. percben salamoni döntést hozott azzal, hogy a nyilvánvaló időhúzásokat figyelmen kívül hagyva lefújta a mérkőzést.

A tudósítások a BMSextráról származnak, ahol a forduló többi mérkőzéséről is olvashat.

Szarvasi FC–Gyulai TFC 2–1 (0–1)

Szarvas, 200 néző. Vezette: Szántó Simon Péter.

Szarvas: Kasik – Deli, Bány, Polonszki, Juhász, Kiri M. (Lénárt), Zima (Pilán), Furár, Zahorán (Czvalinga), Simon R., Styecz. Játékos-edző: Somogyi János.

Gyula: Molnár – Nagy S., Szabó Á., Trescsula, Kukla Zs. (Horváth R.), Nagy G. (Repisky), Radics (Patkás), Nyéki (Oláh A.), Boros (Kiss T.), Bánfi, Palik. Edző: Sajben Gábor.

Gólszerző: Simon R. (50. – 11-esből), Styecz (56.), ill. Boros (17.). Kiállítva: Czvalinga (84.), ill. Szabó Á. (55.).

A hazaiak próbáltak fölényt kiharcolni, a támadásaik azonban sorra elakadtak a jól tömörülő fürdővárosiakkal szemben, akik egy kavarodást követően szereztek vezetést bő negyedórányi játék után Boros révén. A hazaiak a gyors szélsőikre alapozva kontrajátékot játszottak, de Szabó Ákos vezérletével ezeket a kísérleteket is rendre hárították a gyulaiak. A második félidő elején Kiri Mátét viszont csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Simon váltotta gólra. Nem sokkal ezután Szabó Ákos reklamált egy bírói ítéletet, amiért sárga lapot kapott, de tovább elégedetlenkedett, ezért kiállították. A megítélt szabadrúgásból pedig Styecz jóvoltából fordítottak a hazaiak. Kisebb zavar jelei mutatkoztak a vendégeknél, de ezzel a szarvasiak nem tudtak élni. Végül a létszám tekintetében kiegyenlített lett a mérkőzés a becserélt Czvalinga második sárga lapját követően, az eredmény viszont már nem változott, noha még a termetes Molnár kapus is előre ment az egyenlítés reményében.

A Szarvasi FC 1905 - Gyulai Termál FC mérkőzés végeredménye
A Szarvasi FC 1905 – Gyulai Termál FC mérkőzés végeredménye

Jamina SE–Csabacsűdi GYLSE 3–1 (2–1)

Békéscsaba, 40 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.

Jamina: Démusz – Kardos T., Mészáros, Ulrich, Okos, Horváth M., Miklya, Kardos L., Szaszák, Darányi (Lipták-Pikó), Bencsik (Németh). Edző: Pozsár Gábor.

Csabacsűd: Rohony – Viszkok Cs. (Gerhát), Pecznik, Sovány, Viszkok D., Bakró, Sándor (Jelen), Gyurik (Pecnyik), Kasik (Styecz), Mojzsis (Bankó), Endrefalvi. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Gólszerző: Miklya (26., 45., 91.), ill. Endrefalvi (22.).

Az első félidőben a veszélyesen támadó hazaiak döntésre vihették volna a dolgot, ha a kapu előtt pontosabban döntenek. Ehelyett a játékrész derekán egy kontrából Endrefalvi szerzett vezetést a Csabacsűdnek. Nem sokat váratott az egyenlítés sem a góllövőlista élén álló Miklya révén, aki a szünet előtti utolsó momentumként is betalált. A térfélcserét követően a széllel támogatott vendégek becsülettel küzdöttek a pontszerzésért. Az utolsó pillanatokig nyílt maradt a mérkőzés, amelyet Miklya mesterhármasa zárt le a végén.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Békésszentadráson

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Békésszentadráson

Polina és Károly a Cervinus Teátrum kamaraszínpadán

Egy ukrán énekes, Polina, és gitáros társa, Károly volt Sadie szombati vendége