in , ,

A Zenepavilonnál találkozott a szimpatizánsokkal Dobrev Klára és Kondé Gábor

A Zenepavilonnál találkozott a szimpatizánsokkal Dobrev Klára és Kondé Gábor
A Zenepavilonnál találkozott a szimpatizánsokkal Dobrev Klára és Kondé Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Hajrájába fordult a 2022-es országgyűlési választások kampánya. Tegnap délután szimpatizánsok gyűrűjében várta a szarvasi Zenepavilonnál Dobrev Klárát az ellenzéki összefogás jelöltje, dr. Kondé Gábor.

“Április 3-án mi, magyarok, újra arról fogunk dönteni, amiről már döntöttünk, és Szent István óta újra és újra döntenünk kell, hogy hová akarunk tartozni”, mondta Dobrev Klára a körülötte állóknak, miután a magát néhány mondatban bemutató dr. Kondé Gábortól megkapta a szót.

Sokszor megkérdezik tőle, hogy jó helyen van-e a Demokratikus Koalíció ebben a szövetségben. Erre mindig azt a megnyugtató választ szokta adni, hogy igen, jó helyen, mert a DK a nevében hordozza a választ, demokratikus és koalíció.

Demokratának lenni azt jelenti, hogy a demokrata elfogadja a tisztességes választások végeredményét. Demokratának lenni azt is jelenti, hogy ha elfogadtuk az ellenzéki előválasztás végeredményét, akkor mindannyian a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki listára fogunk szavazni. De azt is jelenti, hogy miután Kondé Gábor megnyerte az előválasztást, mindenkinek kutya kötelessége beállni, és rá szavazni, fejtette ki bővebben pártja nevének első előtagját.

A koalíció magyarázatára kanyarodva elmondta, hogy már a DK megalakításának a pillanatában abban gondolkodtak, hogy minden tisztességes embernek, aki szemben áll Orbán Viktor rendszerével, kezet kell nyújtanunk, és együtt kell dolgoznunk.

“Büszke vagyok arra, hogy már 2010-ben sem Orbán Viktorra szavaztam, és büszke vagyok arra, hogy amióta elindult ezen a politikai úton, ami elvezetetett egészen mostanáig, folyamatosan az ellenfelei voltunk. Mi, DK-sok, büszkék vagyunk arra, hogy Orbán Viktor legádázabb ellenfelei voltunk, azok is vagyunk, és amíg meg nem szűnik az a fajta politikai kultúra, amit a Fidesz képvisel, azok is maradunk. Márpedig ezt leginkább ebben a szövetségben tudjuk megtenni. Ezt jelenti a Demokratikus Koalíció”, foglalta össze pártja küldetését Dobrev Klára.

Dr. Kondé Gábor választási zászlaja a Zenepavilon virágládájába szúrva
Dr. Kondé Gábor választási zászlaja a Zenepavilon virágládájába szúrva (Fotó: Babák Zoltán)

Ahogy azt az elején írtuk, hajrájába fordult a kampány. Ez azt is jelenti, hogy a pártok már kevesebbet foglalkoznak a programokkal, annál többet az ellenféllel. A tegnap délutáni fórumon a legtöbbször Orbán Viktor neve hangzott el. Őt szorosan követte Mészáros Lőrinc, Tiborcz Isván és Garancsi István.

Orbán Viktor szemére hányta, hogy tíz évig észre sem vette azt, hogy ebben az országban élnek nyugdíjasok, rendőrök, ápolók és orvosok, majd a választások közeledtével hatalmas osztogatásba kezdett.

“Orbán rájött, hogy a kormányzással nem tud választást nyerni. Nézzék meg, jobb az egészségügy mint 12 évvel ezelőtt? Jobb az oktatás? Jobban élnek a nyugdíjasok? Jobban élnek Békés megyében, vagy itt, Szarvason az emberek? Amit kormányzásnak hívnak, abba ő belebukott. Éppen ezért egyetlen egy módja van annak, hogy megtartsa a hatalmát, hogy tudatlanságba próbálja tartani az embereket”, mondta a DK-s politikus, aki sérelmezte, hogy ellenzéki politikusok alig jutnak be a közmédiába. Ha ők ugyanannyi időt kapnának a közszolgálati tévében, akkor a Fidesz talán már a négy évvel ezelőtti választást is elvesztette volna.

“Van egy olyan mondás, hogy amikor a demokraták elalszanak, diktatúrában ébrednek. Ez történt velünk. Évekkel, vagy évtizedekkel ezelőtt elaludtunk, mert nem gondoltuk, hogy idáig fajulhatnak dolgok, és most sokkal rosszabb helyzetből kell visszajönnünk. De lesz egy pillanat, amikor a nép lesz az úr. Ez lesz április harmadika.

Arra kérte a körülötte állókat, hogy szavazzanak a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki listára, szavazzanak Kondé Gáborra, mert most ez a legfontosabb történelmi küldetésünk.

A Hooligans (fehér) a gyomaendrődi alakulat, a Rotor ellen mérkőzött

Változatos színvonalú mérkőzések a rájátszás kilencedik játéknapján

Bukovinszky Béla a Malátabár áltudományos sörkóstoló-sorozatnak első alkalmán a Szent András Sörfőzdében

Debütált a Malátabár