Eredményekben és érmekben gazdag birkózóhétvége

Balázs Gergely, Tóth Dominik, Hajduch Nándor és edzőjük, Sükösd Attila
Balázs Gergely, Tóth Dominik, Hajduch Nándor és edzőjük, Sükösd Attila

A hétvégén két versenyen is részt vettek a Szarvasi Birkózó Egyesület sportolói.

Szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szolgált a U20-as kötött – és szabadfogású válogató verseny helyszínéül, amin Hajduch Nándor, Tóth Dominik és Balázs Gergely indult.

Tóth Dominik az elszántságának köszönhetően vigaszágon sikerült megszereznie a bronzérmet.

Hajduch Nándor minden mérkőzését megnyerve a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Ezzel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy az U20-as Európa-bajnokságon képviselhesse hazánkat.

Balázs Gergelynek sajnos most nem sikerült dobogós helyezést elérnie.

“Dominiktől ez volt elvárható és örülök, hogy sikerült teljesítenie. Ideje volt már. Nándi nekem is meglepetést okozott ezzel, ő még csak első éves, és még csak most kezdtük az új súlycsoportjába való bele erősödést. Mivel sikerült megcsinálnia, így mostantól ez lesz tőle az elvárható. Jó az út, és remélem ők is bele rakják azt a pluszt, ami ahhoz kell, hogy hasonló teljesítményt nyújtsanak a következő válogatón is. Teljesen meg vagyok elégedve velük”, fűzte a nagyok szerepléséhez kommentárját edzőjük, Sükösd Attila.

Március 20-án a Diák I-es országos kötöttfogású területi bajnokság helyszíne Eger volt, ahol Tóth Kevin, Bogyó Benedek, Neumann Kristóf és Belincsák Henrik mérettette meg magát.

A fiúk szépen helytálltak, és igyekeztek az edzéseken gyakoroltakat kamatoztatni a mérkőzések alatt.

Belincsák Henrik nem ért el helyezést, Neumann Kristóf 8., Bogyó Benedek 5., míg Tóth Kevin harmadik lett.

Kristóf, Beni és Kevin ezzel az eredménnyel bejutott az országos bajnokságra.

“Elégedett vagyok az eredményekkel, mi szabadfogású birkózók vagyunk, de kötöttfogásban is el kell indulni. A verseny kell nekik, és nem hátrány az, ha tudnak azt is birkózni. A fő cél az volt, hogy és küzdjenek az utolsó másodpercig. Ezt teljesítették is. Hasznos hétvége volt kicsik és nagyok számára egyaránt“, foglalta össze edzőjük a hétvége történéseit.

“A következő megmérettetés Észtországban, Tallinnban lesz, ahol Európa legnagyobb nemzetközi versenye vár ránk március 25-én. Nyolc különböző korosztályú birkózónk utazik a versenyre”, tájékoztatott a közeljövő történéseiről Sükösd Attila.

Kecskesajtos-céklás pulykaburger

Kecskesajtos-céklás pulykaburger

Nézőrekord mellett zajlott vasárnap délután a Csabacsűdi GyLSE - Szarvasi FC 1905 megyei első osztályú labdarúgó mérkőzés

Nézőrekord mellett hozta a papírformát a nézhetetlen szomszédvári mérkőzés