Öt érem Tallinnból, Európa legnépesebb birkózóversenyéről

Tóth Patrik (pirosban) két nap alatt 14 meccset birkózott. Itt finn ellenfelével mérkőzik.
Tóth Patrik (pirosban) két nap alatt 14 meccset birkózott. Itt finn ellenfelével mérkőzik.

Minden év márciusában több mint 2000 nevező és közel 200 csapat részvételével rendezik meg Európa legnépesebb nemzetközi birkózó versenyét, a Tallinn Open – Kristjan Palusalu Youth Wrestling Tournamentet Észtországban. A verseny méretét és súlyát jelzi, hogy a népes mezőny okán az első hat helyezett kap érmet.

Az elmúlt hétvégén a Szarvasi Birkózó Egyesület hét birkózója élhette át azt a birkózó életérzést, amit az egyszerre szőnyegen folyó verseny nyújtott.

Diák II-től juniorig, minden korosztályban megmérettették magukat a szarvasi sportolók.

Szabadfogásban március 25-én Darvas Krisztián, Bogyó Benedek, Tóth Kevin, Szpisjak Bence, Tóth Patrik, Tóth Dominik és Hajduch Nándor versenyzett. A fiúk többsége első alkalommal vett részt ezen a versenyen, akik nagyon megilletődtek a létszám látványától.

Első napon Darvas Krisztiánnak és Tóth Patriknak akasztottak egy-egy bronzérmet a nyakába.
Kevin 10., Benedek 17., Bence 8., Dominik 9. és Nándi 7. helyen végzett szabadfogásban.

“Örülünk az érmeknek, de kicsit többet vártam azért szabadfogásban. Sajnos megszeppentek a nívós verseny láttán, és amikor kellett volna, nem tudtak megfelelően koncentrálni. Bízom benne, hogy nem csak nekem, hanem nekik is tanulságos volt és elkezdik kijavítani a hibákat. Ha ez a verseny nem nyitotta fel a szemüket, akkor semmi sem fogja. Úgy gondolom, hatalmas lehetőség volt, hogy megerősítse őket a választott útban és motivációt adhat a következő évekre“, foglalta össze az első nap tanulságait edzőjük, Sükösd Attila.

A szombat a kötöttfogásúaké volt. Szpisjak Bence, Tóth Patrik és Hajduch Nándor szintén egy-egy bronzzal a nyakában fejezte be a versenyt.

A fiúk sokkal összeszedettebbek voltak. Látszott, hogy nagyon akarnak nyerni és sikerült is, mert mindhárman dobogóra tudtak állni. Sajnos nem mindenki tudta lebirkózni az utolsó meccsét és dobogóra végképp nem tudtak felállni, hogy átvegyék az érmüket, mert indulni kellett a reptérre, a repülő nem vár senkire. Az érmeiket hamarosan megkapják, hogy mindenki a megfelelő helyre akaszthassa otthon.

“Tüzesebbek voltak a kötöttfogású napon, ez mindenképp látszott. Nem mindenkit neveztem be kötöttfogásra, mert láttam, hogy nem mindenkinek kell ez most. Összességében sok meccsük volt és ez a lényeg. Patriknak a két nap alatt 14 meccset kellett birkóznia, ezért mindenképp megérte elmenni ilyen messze“, tette hozzá a második napról adott tájékoztatójához a birkózók mestere.

A versenyhétvégén való részvétel nem jöhetett volna létre a szülők és a támogatók, valamint a Vasas SC birkózó szakosztálya nélkül, akik évek óta segítik a szarvasi egyesületet, akikkel együtt utaznak a versenyekre és az edzőtáborokba.

Az Andragória (piros) és az FC Gold csatája a 7. helyért

Alsóházi helyosztókon túl, jön a döntő

Az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakasza

Megkezdődnek a munkák az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakaszán