Májusfaállítás Békésszentandráson 2022. április 30-án
Májusfaállítás Békésszentandráson 2022. április 30-án (Fotó: Kepenyes Balázs)
in ,

Két év után ismét fáklyákkal vonultak és májusfát állítottak Békésszentandráson

Két év kihagyás után ismét meghirdették Békésszentandrás hagyományos áprilisbúcsúztatóját, májusköszöntőjét a fáklyás felvonulást.

A szervezők csak remélni tudták, hogy a település lakói ugyanúgy várják azt, mint korábban, és ugyanolyan kedvvel vesznek részt rajta. A remények teljesültek, a jó időben sokan gyülekeztek a szarvasi Városi Fúvószenekar zenéjére a régi piactéren. Az útvonal – a két év fejlesztéseinek köszönhetően – némi változtatással a Fövenystrandig vezetett, ahol máglyagyújtás és májusfaállítás zárta az eseményt.

A május 1-ének előestéjére szervezett időponttal igyekeztek igazodni a szarvasi programokhoz, mintegy felvezetve azt, mondta Sinka Imre polgármester. Mára lett egy feelingje a felvonulásnak. Ha egyszer lenne lehetősége, akkor megszervezne egy retro május 1-ét, jelentette ki a településvezető.

Benedek Erika, a Körös Művelődési Ház és Könyvtár vezetője a közösségteremtést jelölte meg ezen alkalmak elsődleges céljaként. A település következő nagy közösségi eseménye május 29-én a gyermeknap lesz.

Fotó: Kepenyes Balázs

Csak Virág Imre talált be a bodzási kapuba

Szervezett játékával bizonyult jobbnak a Medgyesbodzás a Hunyadinál

Sütőtökös pulykatekercs

Sütőtökös pulykatekercs