in ,

Kétszer négy évszak után lezárult a Bolza-kör futósorozat

A gyerekkörön túl mosoly az arcokon
A gyerekkörön túl mosoly az arcokon (Fotó: Babák Zoltán)

Lezárult a négy évszakra tervezett, végül teljes két év alatt lezajlott Bolza-kör futóverseny-sorozat a Szarvasi Arborétumban vasárnap. A Bolza Mariette sétányon egy kör, azaz 2500 méter volt a gyerekek, ennek duplája, illetve négyszerese a felnőttek számára kitűzött táv.

Ezen a szép tavaszi délelőttön 346 nevező állt rajthoz, hogy megszerezze újabb befutóérmét. Jó hír azoknak, akik nem tudtak eljönni mind a négy alkalomra, hogy december lesz egy plusz Bolza-kör, amin kiegészíthetik kollekciójukat. A bónuszfutást december elejére, Mikulás környékére tervezik.

Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója házigazdaként, Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója, illetve Molnár Etele alpolgármester köszöntötte a jelenlevőket. A versenyre a Blue Gym aerobicosai melegítették be a futókat.

A rendezvény támogatottjának Nagy Mátét, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója, a szarvasi karate egyesület magyar bajnoki érmes, ligakupagyőztes, nemzetközi eredményekkel büszkélkedő versenyzőjét választották. Máté legemlékezetesebb győzelmének a szarvasi ligakupa-győzelmét emelte ki, amikor egy sérülést követően sikerült egy jó visszatérést produkálnia.

Ha nem is a Bolza-körök befutóérme, de testvérrendezvényük, a III. Körös-Körül a Körös körül Futófesztivál érme száznál is több közül a harmadik helyezett lett “Az év befutóérme” szavazáson. A húszba kerülést a Facebook közönségére bízták, tudtuk meg Rohonyné Urbancsok Zsuzsától, mindkét esemény háziasszonyától, de ezek közül a legjobbak kiválasztását már szakmai zsűri végezte.

A verseny eredményei itt találhatók.

Tóth Patrik a dobogó 3. fokán (fehér pólóban)

U17 országos bajnoki bronz… némi csalódással

Emberölés Szarvason