Vincze Levente és Urbancsok Ákos harca a labdáért
Vincze Levente és Urbancsok Ákos harca a labdáért (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Sechna Gábor: Még van két meccs, megyünk tovább

“Azért fáj a vereség, mert abban mondtunk csődöt, amibe eddig jók voltunk. Az alsóházi meccseken a többiek fölé nőttünk lelkesedésben. Szívvel, a küzdéssel tudtuk az edzettségbeli és a játékbeli fölényt ellensúlyozni. Most ez nem működött”, mondta Sechna Gábor a megyei első osztály alsóházának 8. fordulóját követően csapata, a Csabacsűdi GyLSE Szeghalmi FC ellen vívott vasárnapi mérkőzéséről.

Az első félidőben a párharcokat megnyerték, volt két helyzetük is a csűdieknek, de meddő mezőnyfölényben játszottak. Aztán kaptak egy szerencsétlen gólt (36′ Szalóczi Zoltán, 0–1), ami nem hogy felébresztette volna a csapatot, hanem teljesen összezuhantak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy védelmi hibából gyorsan megérkezett a második vendéggól (39′ Seres Dániel 0–2).

A félidőben sikerült az edzőknek egy kicsit felrázni a srácokat, de gólt nem sikerült rúgni egészen a 74. percig, amikor Urbancsok Ákos jóvoltából szépíteni tudtak (1–2). Kiss Gábor egy Sovány Pálnak szánt saját passza után ment, a szögletzászlónál leszerelte a védőt, középre adta a labdát, ahol Urbancsok Ákos érkezett, és bepasszolta a rövidbe.

“Ehhez kellett Kiss Gabi küzdeni akarása”, mondta a gólról Sechna Gábor.

Két percre rá egy, a tizenhatos előterében történt szükségtelen szabálytalanság miatt szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit gólra tudtak váltani (75′ Mészáros Máté, 1–3), majd három perccel a vége előtt Szabó Gábor beállította a végeredményt (1–4).

“Nem a vereség fáj, hanem ahogy kikaptunk. Még van két meccs, megyünk tovább”, jelentette ki a csabacsűdiek edzője.

Bízik abban, hogy a következő mérkőzésen esélyük lesz arra, hogy visszavegyék a nem kiesést jelentő helyet, de aztán mennek a szabadkígyósi katlanba, ahol elmondása szerint az alapszakasz során se sok csapat győzött.

Csabacsűdi GYLSE–Szeghalmi FC 1–4 (0–2)

Csabacsűd, 110 néző. Vezette: Telek András.
Csabacsűd: Rohony – Pecznik, Viszkok Cs., Viszkok D., Sovány, Rafaj, Bakró, Sándor, Gyurik, Kasik,

Urbancsok. Csere: Kugyela, Pecnyik, Gerhát, Kiss G., Mojzsis, Jelen. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Szeghalom: Nagy Sz. – Tatár, Vincze L., Takács J., Szalóczi, Marton, Seres, Hajdu, Szabó G., Barna, Fazekas. Csere: Mészáros, László L., Turi. Edző: Boruzs István.

Sechna Gábor: – Saját magunkat vertük meg. Megérdemelt vendéggyőzelem született. Boruzs István: – A mérkőzés egyes részeiben jól, egyes időszakaiban szenvedősen játszottunk. Az akarat rendben volt, de a taktika betartásával nem mindig voltam elégedett. További sok sikert a hazai együttesnek!

Turcsányi Lajos a Városi Könyvtárban 2022. május 2-án. Balról beszélgetőtársa, Hegedűs Éva, jobbról zenésztársa, Felföldi Zsolt.

Szarvason mutatta be a kunszenti Lojziról szóló könyvét Turcsányi Lajos

Letartóztatásban marad a szarvasi emberölés terheltje