ban/ben ,

Chilis pulykamáj

Chilis pulykamáj
Chilis pulykamáj (Fotó: Gallicoop.hu)

A chilis pulykamáj hozzávalói 4 főre:
60 dkg pulykamáj
1 db hagyma
½ tk füstölt piros paprika
1 kis chili paprika
olíva olaj

bors
majoránna
1 kg főzni való burgonya
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 dl tej
frissen őrölt szerecsendió
1 nagy marék rukkola

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal, majoránnával és chilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

Tetszett a cikkünk?

Szünidei Állatmustrák veszik kezdetüket a Körösvölgyi Állatparkban

Balról: Grünvald Béla, Gulyás Mihály, Harka László, Schulcz László, Takács Imre, Veszter Géza, Dudás János, Nyári Mihály, Doba Ferenc, Nagy Károly, Darida Károly, Chlebniczky Jánosné, Pálos Attila, Veszter Gézáné, Pálos György, Sebők György, Opauszki Mihály, Chlebniczky János

Ismét találkoztak a kézilabdasport szarvasi veteránjai