Menu
in ,

Rövid rendkívüli ülést tartott a szentandrási testület

Minden pontot egyhangúlag fogadott el a testület

Minden pontot egyhangúlag fogadott el a testület (Fotó: Babák Zoltán)

Rendkívüli testületi ülést tartott hétfőn Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete.

Az első napirendi pontban Balláné Bagdi Andrea részleteze, miért vált szükségessé az önkormányzat 2022-es költségvetésének módosítása, ami így, ezzel az 59 milliós növekménnyel 1,097 milliárd lett. A Hévizi Róbert képviselő, a Gazdasági és Turisztikai Bizottság elnöke elmondta, ezzel lett teljes a 2022-es költségvetés.

A szociális szolgáltatásokról és a gyermekek ellátásáról szóló rendeleteket módosították, étkezési térítési díjak módosulni fognak.

A magyar állam lehetőséget nyújt arra, hogy az önkormányzat egy évben kétszer rendkívüli támogatásért folyamodjon, hangzott el Sinka Imre polgármester részéről a harmadik napirend tárgyalása során. Az elsőt az iparűzési adó visszafizetéséhez, illetve egyéb igénylések okán június 30-ig szeretnék benyújtani, tájékoztatta az ülés résztvevőit Bagdiné Balla Andrea.

Az önkormányzat hatályos rendelete nem volt összhangban sem a szolgáltató, sem pedig a befogadó szennyvíztelep megnevezése tekintetében, ezért vált szükségessé a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó rendelet aktualizálása.

Határozatban különítettek el 30 ezer forintot a Kossuth Lajos dombormű felületi tisztításához. “Turisztikai szempontból is fontos, hogy ilyenekre áldozzunk”, mondta Hévizi Róbert. Érdemes lenne a kopjafák vizsgálatát is elvégezni, illetve kitalálni valamit a csúcsuk védelmére kitalálni, meghosszabbítandó az élettartamukat, tette hozz a turisztikáért felelős bizottság vezetője.

Az augusztus 13-i Vitaminnapra előre tekintve az önkormányzati vagyon biztosítására szerződést kötöttek egy őrző-védő céggel.

A testület megbízta a Településüzemeltetési Intézményt az Árpád utcában 200 méter hosszon útalap készítésére törtbetonból, valamint az útalap kiékelésére 0/20-as kőből. A Körös-AQUA felajánlotta az útalap kiszedését és elszállítását. Erre 1 millió forintot különítettek el.

A szennyvíztisztító telep PR-tevékenységének beérkezett ajánlatai közül a legjobb ajánlatot a Szarvasi Turisztikai és Városmarketing Kft. adta 6,089 millió forint értékben. Ez benne van a projekt költségvetésében, a településnek nem kerül pénzébe. A gyakorlatot követve a legkedvezőbb ajánlatot fogadták el, jelentette ki Hévizi Róbert.

Minden pontot egyhangúlag fogadott el a testület.

Exit mobile version