in ,

Házasulandóknak kötelező darab, de párkapcsolatban élőknek is kifejezetten ajánlott

Timkó János (Jay Morrison), Szvrcsek Anita (Bonnie Sparks), Vanya Tímea (Gail Hildebrandt) és Boronyák Gergely (Chuck Galluccio) a Sors bolondjai című darabban 2022. július 22-én (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Teátrum a Szarvasi Vízi Színház színpadán ismét egy kamaradarabot mutatott be a XI. Cervinus Művészeti Fesztivál 10. napján Frederick Stroppel Sors bolondjai című vígjátékát Debreczeni Júlia fordításában, Dósa Zsuzsa rendezésében.

Két nő és két férfi történetét ismerhettük meg. Az egyik pár, Chuck Galluccio (Boronyák Gergely) és Gail Hildebrandt (Vanya Tímea) házasságra készül. Gail elhatározza, hogy legjobb barátnőjét, Bonnie Sparks (Szvrcsek Anita) színésznőt, összeismerteti Chuck legjobb barátjával, Jay Morrison (Timkó János) számítógép-programozóval. Az ürügy az esküvő, ahol a két barátot kérték fel tanúnak, ők pedig az első találkozástól kezdve állandó „harcban” állnak egymással. Ám lassan elkezdenek érdeklődni egymás iránt, de mindkettő visszabújik csigaházába, ha a másik közeledik.

Kellemes, igazi nyáresti történetet láttunk, ahol a négy színművész természetessége, önfeledt játéka magával ragadta a közönséget, nagyon jól szórakoztak.

Boronyák Gergely Chuck szerepében az olasz érzést megteremtve magához ölelte nemcsak az egész világot, de szereplőtársait és a közönséget is. Vidám, alkalmazkodó figurája sugározta a szeretetet, a vágyat, hogy mindenki boldog legyen körülötte. Gergő szerepében megmutatta, egy kapcsolat nemcsak szerelem, hanem alkalmazkodás is. Játéka tökéletes volt! Timkó János Jay szerepében egy művelt férfit alakított, aki kezdetben kedvét lelte Bonnie bosszantásában, a közös játszmákban. De benne is elindult valami, megpróbált az álarc mögé nézni, ami nem mindig sikerült. Sebezhető, érzékeny férfiként idő kellett, mire rájött, mit is akar valójában. János alakítása is kifogástalan volt!

Vanya Tímea Gailje harsány, barátnője által befolyásolható, ám saját akarattal rendelkező, igazi nőt mutatott meg. Ő az, aki elégedett, nem vágyik nagy dolgokra, ettől vált természetessé. Timi szerepe megformálásában kiváló volt, humora pedig kiemelkedő! Szvrcsek Anita Bonnie figurájában érzelmességét leplező nőként jelent meg, aki álarca mögött erősnek mutatta magát, mégsem érte el célját. De megtanulta, hogy önmagát adva sokkal tökéletesebb a világ. Anita különleges, sebezhető lányt keltett életre, szintén kitűnően alakítva szerepét!

Volt még egy szereplő, Salgó Balázs, aki a díszletmozgatásokat egy számára írt szerepben – pincér, áruházfőnök, esküvőszervező, kertész – tette. Balázs végtelenül kedves, mosolygós alakja üde színfoltja volt az előadásnak! Megjelenése, a helyszínek változását, az idő múlását is jelentette. Nagyszerű rendezői megoldás!

Dósa Zsuzsa megint bebizonyította, hogy a kamaraelőadások is működhetnek hatalmas térben, ezt mutatta a majdnem teltházas közönség önfeledt szórakozása. A színészektől nyilván más játékot igényelt az eltérő színhely, de mindenki jól oldotta meg a feladatot.

Az ötletes, többfunkciós díszlet megálmodója Dósa Zsuzsa, a háttér grafikáit Zsada (Győri Erzsébet) készítette. Jelmeztervező Hircsu Mariann, kivitelezője Zleszik Erika. Szcenikus Salgó Balázs, fény Valach Vendel, hang Kiss László. A rendező asszisztense Balázs Henrietta.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A Rejtő-est vidámságfelelőse Boronyák Gergely és Timkó János volt

Rejtő-rajongók vidám happeningje

Szente Árpád Csaba (Tessedik Sámuel), Eva Javorskának (Teréz), Tatár Bianka (Ilona) és Timkó János (Boczkó Dániel)

Az Akácember öröksége mind a mai napig hajt