in ,

Indul a belvizes projekt második üteme Békésszentandráson

Megkezdődött a belvizes projekt második üteme Békésszentandráson
Megkezdődött a belvizes projekt második üteme Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

Elindult a négy részre tagolt belvizes projekt második üteme Békésszentandráson, tájékoztatott Sinka Imre polgármester. Felelevenítette, az első ütemben elkészült a Pázsit tó és közvetlen környezetének rekonstrukciója. Az újabb beruházás célja az ehhez kapcsolódó környező utcák területére hulló csapadék Pázsit tóba kormányzása, a nagyobb mennyiségű őszi esők elvezetése a Körösbe, valamint egy esetleges villámzápor vizének levezetésére is képesnek kell lennie a rendszernek.

“A tervek alapján ennek egy rövid idő alatt lehullott 60 milliméternyi csapadékkal is el kell tudni bánni”, jelentette ki Sinka Imre.

A második ütem a Rákóczi utca temető felöli oldala és a 44-es főút által határolt területet érinti.

Ennek elemeként lefedik a 44-es melletti árok Dobó Katica és a Csücsök Csárda közötti szakaszát, illetve a Rákóczi és a Dobó Katica között betonelemekkel erősítik meg a medret. A Rákóczi utca és a Temető utca is mederelemekkel megerősített lesz. Néhány helyen a szikkasztó árok szintre szedésében fog a rekonstrukció megtestesülni.

Békésszentandrás katolikus részének komplex rehabilitációjának ezen – második – üteme 75 millióból valósul meg. “Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ez meglegyen, mert láttunk már olyan éveket, 2011-et és 2012-őt, amikor csak szivattyúzással lehetett a vizet elvezetni”, zárta a beszélgetést Sinka Imre.

A harmadik ütemet is megnyerték. Ezt hamarosan kiírják közbeszerzésre. Ez a Széchenyi és a Zalán utcák csapadékvizének elvezetését célozza meg, benne a Széchenyi utca Posta felé eső szakaszának aszfaltozásával. A negyedik szakasz a templom és környékére korlátozódik majd. Miután ez a település legmagasabb részén van, ott eddig nem voltak árkok.

Csilik Szofi, Krajcsovicz Magdolna és Várnagy Villő

Jól szerepeltek a szarvasiak a kajak-kenu szegedi szentélyében

Szarvasi birkózóalakulat a Vasas otthonában

Arany és előkelő 5. hely a nemzetközi birkózóversenyről