in

A várva várt eső izgalmassá tette az ünnepet Szarvason

A Katalin II vezette a lampionosok felvonulását (Fotó: Babák Zoltán)

Hónapok óta tartó szárazság után az egész országra szóló viharjelzés tette emlékezetessé ezt az augusztus 20-át.

Szarvason elmaradt a múzeumtól az Evangélikus Ótemplomig tervezett 100 méteres felvonulás. Ott Kiss Imre katolikus, és Lázár Zsolt evangélikus esperes tartott ünnepi istentiszteletet, és áldotta meg az új kenyeret.

Nem maradt el Babák Mihály polgármester ünnepi beszéde, amiben – mintegy húsz percben – Szent Istvántól és államától a mai – népek olvasztótégelye – Európáig tekintette át történelmünket.

“Egy ország mindig a múlt, a jelen és a jövő országa. Benne kell lennie a múlt bölcsességének, tapasztalatának, a ma praxisának, életünknek, s ugyanakkor perspektívát kell adni, gondolatot, elképzelést, víziót a jövőt illetően… a nemzet több, mint egy ország. Az ország egy földrajzi terület, voltunk nagyobbak, kisebbek, de a magyar nemzet nagy, bárhol éljen a magyar”, fogalmazott Babák Mihály, és kitartásra hívott fel minden magyart a történelmi országközépről.

A nap többi részében egy viharszünetben sikerült lebonyolítani a Szent István-napi távúszást, illetve a Körösön tett lampionos felvonulást sem zavarta semmi. A Tessedik Sámuel Múzeumban Melis György emlékére adtak hangversenyt, este pedig a múzeum előtti színpadon fellépett Ganxsta Zolee és a Kartel. Míg Budapesten a meteorológusok matematikai modellje alapján elmaradt a tűzijáték, addig Szarvason gond nélkül lezajlott minden kutya rémálma.

Optimista úszó melegíteni készül a 2022. augusztus 20-án megrendezett Trianoni Emléktusán

Megússzuk és leússzuk, vagy lefújjuk és lefussuk?

Pulyka tazsin

Pulyka tazsin