Menu
in

Újabb könyv jelent meg Szarvas történetéről, ezúttal Szenes János tollából

Az In Cervino Monte című könyv bemutatóján az író, Szenes János beszélgetőtársa Boross Bence volt

Az In Cervino Monte című könyv bemutatóján az író, Szenes János beszélgetőtársa Boross Bence volt (Fotó: Babák Zoltán)

Zsilinszky Mihály, Hanzó Lajos és Nádor Jenő nyomdokaiba lépve Szenes János írt újabb könyvet Szarvasról. Az In Cervino Monte a honfoglalás korától a 20. század derekáig öleli fel Szarvas történetét. A könyv a Digitális Kalamáris gondozásában jelent meg.

A végzettségét tekintve történelemtanár Boross Bence volt a könyv szerzőjének beszélgetőtársa az egy héttel ezelőtti könyvbemutatón, amiből Dósa Zsuzsa előadásában részleteket is hallhatott az érdeklődő közönség.

“Nekünk fontos a város, ami eltűnt, megsemmisült, sokáig nem volt, aztán újraszületett”, jelentette ki Babák Mihály polgármester, aki a múzsája volt Szenes Jánosnak, sokat biztatta a megírásra, az elkezdett, de félbe hagyott mű befejezésére, hogy legyen egy írott hagyaték az ez előtti korról.

“Fontos a tanulás, ez a könyv is azt szolgálja, hogy belelássunk a múltba, tanuljunk belőle, éljünk ma és gondoskodjunk a jövőről”, fogalmazott Szarvas első embere, aki a könyvet Szarvas város képviselő-testülete ajándékaként ajánlotta a közönség figyelmébe.

Szenes János elsőként Babák Mihály polgármester és a képviselő-testület támogatását emelte ki köszönetében. Boross Bence arra vonatkozó kérdésére, hogy hogyan alakult ki ez az érdeklődés, a könyv írója elmondta, hogy a mesélő kedvű nagy családjának az örökségsége ez, aminek köszönhetően már gyerekkorában “felmarkolhatott jópár történetet”, de a valódi érdemet édesapjának címezte, akiben – bár nem történelemmel és irodalommal foglalkozott, kereskedő volt – nagyon nagy nevelő tehetség rejlett; kevés szóval határozottan vezette őket, gyerekeket a történelem és az irodalom szeretetére.

Azok szerint, akik olvasták, hiánypótló mű született.

Exit mobile version