in ,

Az elhúzódó elszámolási viták rendezéséről tartott előadást a kamara rendezvényén Bődi János

Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke tartott előadást a Békés Megyei Építőipari Kiállításon, Ingatlanbörzén és Családi Napon
Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke tartott előadást a Békés Megyei Építőipari Kiállításon, Ingatlanbörzén és Családi Napon (Fotó: BMKIK / Pintér Vince)

A Teljesítésigazolási Szakértő Szerv teljesítésből fakadó viták ügyében járhat el. A működéséről Bődi János, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke beszélt a Békés Megyei Építőipari Kiállításon, Ingatlanbörzén és Családi Napon pénteken.

Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a szarvasi INTEGRÁL Építő Zrt. alapítója, nyugalmazott elnök-vezérigazgatójaként tartott előadást arról, hogyan lehet felgyorsítani az elhúzódó elszámolási viták rendezését.

– Lassan egy évtizede, hogy a parlament elé terjesztettek egy törvényt, amely a körbetartozás rövid úton belüli rendezését szolgálja. 2013 augusztusa óta működik a Teljesítésigazolási Szakértő Szerv (TSZSZ), amely az építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó vitákat segít rendezni. A helyzet viszont kilenc év után sem jobb, sőt rosszabb, mint 2013-ban volt, hiszen több a vitás kérdés – mondta Bődi János az előadásában, akinek a saját cége nem volt még érintett olyan ügyben, amelyben a TSZSZ-hez kellett volna fordulni. Pedig mintegy száz dolgozót és több alvállalkozót is foglalkoztatnak.

Hangsúlyozta, a TSZSZ-hez kérelmet adhat be és így a szakértői eljárás lefolytatását kérheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó. A megye középtájban áll a panaszok számában.

Négy góljával Szín Ákos meghatározó szerepet játszott a szombati mérkőzésen

Gólzáporos második félidő a Hunyadi otthonában

A találkozó résztvevői: Ülnek: Kasuba Judit, Szedmohradszky Judit, Tákos Éva, Gyurcsik Olga. Az álló sorban Nyári Mihály, Szakács György, Regős Mátyás, Czinkoczki Pál, Kutas Ferenc.

A Szilvanapok idején találkoztak az 1958-ban érettségizett Vajdások