in

Fogynak a pártok Szarvason, nincs már MSZP, se Jobbik

Gajdos Attila az MSZP irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján 2021. szeptember 16-án
Gajdos Attila az MSZP irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján 2021. szeptember 16-án (Fotó: Babák Zoltán)

Az MSZP-től még decemberben meglepetésszerűen érkezett a hír, hogy az országos vezetés visszavonta az alapszervezet vezetőjének, Králikné Molnár Annának a megbízatását, mire ő kilépett a pártból, majd szolidaritásból a teljes tagság követte.

Egyébként sem lehetett könnyű a vidéki alapszervezeteknek lekövetni a fenti jövés-menést, miközben a pártvezetés évek óta nem tudott kitermelni egy karizmatikus vezetőt, vagy egy olyan rockert, mint a Demokratikus Koalíciónál Gyurcsány Ferenc. Pontosabban az utolsó, akit sikerült az MSZP-nek előhúznia a kalapból, azt éppen Gyurcsány Ferencnek hívták.

A Jobbik legfelsőbb szintjén pont fordított volt a helyzet, túltengés volt a karizmatikus elnökjelöltekből, de úgy néz ki, ez meg inkább az osztódás melegágya.

A fenti problémák leszivárogtak ide is. A 2019-es választások után a Jobbik listájáról az alapszervezet korábbi prominense, a rövid ideig országgyűlési képviselő Samu Tamás Gergő ült be a helyi képviselő-testületbe, majd röviddel ezután ki is lépett a Jobbikból. A mandátumát megtartotta.

Huzamosabb ideig Pálinkás Tamás volt az alapszervezet elnöke, majd lemondása után Gajdos Attila, aki Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmában vállalt szerepet az ellenzéki előválasztás során.

Nyár elején jött a hír, hogy a Jobbik szarvasi alapszervezete is feloszlott, így a hivatalosan is pártnak nevezhető pártok közül már csak a Sonkolyné Szekerczés Margó vezette helyi DK csoportról, illetve a Mi Hazánk Mozgalomról tudunk, de róluk is csak annyi információnk van, hogy léteznek.

A két pártból kilépők egy része – immár civilként – a Regős Mátyás által elnökölt szarvasi Kossuth Kör tagjai, szimpatizánsai között tűntek fel, akik Márki-Zay Péter MMM-jéhez köthetők.

***

Bevezetőképünk napra pontosan egy évvel ezelőtt, szeptember 16-án készült. Azon Gajdos Attila az MSZP Kossuth Lajos utcai irodája előtt tart sajtótájékoztatót. A legutóbbi hozzánk eljutott hír szerint az MSZP országos szervezete árulja a Kossuth utcai irodáját.

Frankó Csilla (j3 kékben) negyedik lett 1500 méteren

Szép sikert ért el Frankó Csilla a BM-es atlétikai versenyen

A kamara pályaorientációban is szeretne segíteni