in ,

Halloween: Egy éjszaka az Árpádban

Korbely Patrik, Farkas Márk és Vaskor Gergő a Halloween Party színhelyén, az Árpád Szálló dísztermében
Korbely Patrik, Farkas Márk és Vaskor Gergő a Halloween Party színhelyén, az Árpád Szálló dísztermében (Fotó: Babák Zoltán)

Gyerekként csak álmodhatott arról, hogy egyszer bejut az Árpád Discoba Farkas Márk. Mire elég idős lett ahhoz, hogy be is engedjék az Árpád Szálló földszintjén tartott bulikba, már csak a helyén levő bankba vagy üzletbe mehetett be. Most megvalósul az álma, pontosabban megvalósítja két barátjával, Korbely Patrikkal, és Vaskor Gergővel, sőt, egyből szintet is emelnek, az október 31-i Halloween Party-jukat egyből az emeleti díszterembe szervezik, aminél társasági eseményre impozánsabb helyszín ma nincs Szarvason.

Egy, a barátok számára rendezett nyárzáró parti sikerét látva merült fel Patrikban és Gergőben, hogy ez folytatásért kiált. Annak a Turul adott otthont, ahol Márk dolgozik. Adta magát a helyzet, hogy azt is oda szervezzék, de az érdeklődés volumene alapján hamar rájöttek, hogy az igények kinőtték a helyet. Szerencséjük volt, a Turul tulajdonosainak a kezelésében van az Árpád Szálló díszterme, és az azt kiszolgáló épületrészek, ráadásul a generációváltáson áteső vendéglátóhely új vezetője, Povázsay Bence is beleállt a történetbe, és minden támogatást megad a három fiatalnak.

Az Árpád Szálló dísztermében beszélgettünk Márkkal, Gergővel és Patrikkal az október 31-re tervezett Halloween Party-ról. Gyorsan kiderült, nem matinét terveznek, kapunyitás 21, zárás hajnali 5-kor.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen korosztályt céloznak meg, elmondták, a 17-19-es korosztályra fókuszálnak, de mindenkit szívesen látnak.

Rögtön kérdésünk merült fel azzal kapcsolatban, hogy a 18 év alattiakat hogyan fogják megkülönböztetni a pultnál, hogy véletlenül se szolgálják ki őket alkohollal.

A belépéskor mindenki egy karszalagot fog kapni, ami a többszöri ki és belépésre jogosít. Lehetőség lesz egy második karszalag kiváltására is, de azért a biztonságiaknak igazolniuk kell a személyazonosságukat, illetve azt, hogy betöltötték a 18-at. A pultnál csak ennek felmutatásával lehet az éjszaka folyamán alkoholt vásárolni, avattak be ebbe az igen fontos technikai részletbe.

Mi teszi majd Halloween-ivé a bulit, tettük fel a következő kérdésünket.

Egymásnak adva a szót elárulták, hogy a terem díszítése a Halloween hangulatát fogja tükrözni. Belépés csak alkalomhoz illő jelmezben lesz lehetséges. A megjelenésbe vitt kreativitást értékelik, a legjobb közülük díjban részesül.

Nagyon sok olyan dologgal készülnek még, amiről még csak ők tudnak, egyelőre nem is árultak el részleteket, mert meglepetésnek szánják a közönségnek, de az már tudható, hogy lesz tombola apróbb és nagyobb nyereményekkel, illetve nyitástól arcfestő fog segíteni tökéletesebbé tenni a sminkeket.

Az este zenei felhozataláról e DJ-k, Lennard és Movebeats mellett szerepet kap egy szarvasi DJ-páros, a Blacking is.

A Halloween Party-nak létrehoztak egy Facebook-eseményt. A létszámhatárt 300 főnél húzták meg. Már beszélgetésünk idején rengeteg érdeklődő volt, a jegyek fele már elővételben el is kelt.

Bogár Péter okleveles könyvvizsgáló a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tartott előadást

A könyvvizsgáló válaszol: Kiadható-e még KATÁ-s számla?

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. vezetése: Füzesséry Tibor stratégiai vezérigazgató, valamint dr. Sóki Krisztina és Ruck János operatív vezérigazgatók

Új vezetők a GALLICOOP Zrt. élén