in ,

Két győzelemmel kezdték a szarvasi U11-es kosarasok a Kenguru Kupát

A Szarvas GFE Gyakorló egyik erőssége, Áchim Tamara a két mérkőzés során 50 pontot dobott
A Szarvas GFE Gyakorló egyik erőssége, Áchim Tamara a két mérkőzés során 50 pontot dobott (Fotó: Babák Zoltán)

Hosszú kihagyás után újra Szarvason rendeztek fordulót a Kenguru Kupában. A 2022/2023-as szezon alapszakaszának 1. fordulójában a 3. régió E csoportja körmérkőzéseire szombaton került sor a Fő téri Általános Iskola tornatermében. Az idén már hazai színekben, Szarvas GFE Gyakorló néven versenyeznek a város legkisebb kosárlabdázó gyerekei.

Szombat délelőtt a főtéri tornaterme zsúfolásig megtelt lelkesen szurkoló családtagokkal, ahol a szarvasiaknak a Szolnoki Párducok és az ACS Baschet Star Oradea Kék fiú csapatai voltak az ellenfelei.

Helyenként már-már összeszokottnak tetsző csapatjátékot, és ügyes egyéni megoldásokat láthattunk a hazai gyerekektől, aminek eredményeként két győzelemmel zárták a nyitófordulót.

“Szeptemberben kezdődtek az edzések, sokaknak ez volt élete első meccse, ilyenkor természetes a lámpaláz. Ennek ellenére dicséret illeti a gyerekeket, mert kifejezetten szépen passzoltak egymásnak, igazi csapatjátékkal nyertük meg a meccseket. Legalább ennyire örülök annak is, hogy idén szeptembertől immár szarvasi színekben, önálló egyesületként tudunk versenyeztetni több, mint 50 gyereket. Remélem, hogy ez a szám tovább fog nőni, és még többen fogják kipróbálni ezt a szép sportot! Mi pedig minden tudásunkkal azon leszünk, hogy meg is szeressék a kosárlabdát”, értékelte a szombati meccseket és az eddig elvégzett munkát a csapat sokszoros felnőtt válogatott edzője, Molnár-Vida Anna.

Hozzátette, hogy továbbra is várják azokat az általános iskolás gyermekeket, akik szívesen csatlakoznának a csapathoz. Erre a +36305196319 telefonszámon, vagy a vidapanka15@gmail.com e-mailen van lehetőség.

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola igazgatója, Sutyinszki Zoltán és az intézmény két diákja koszorút helyez el az 56-os emlékműnél 2022. október 23-án Csabacsűdön

A magyarok diktatúra és a szovjet megszállás elleni gigászi küzdelme volt a forradalom – 56-ra emlékeztek Csabacsűdön

Sütőtökös-padlizsános pulykacurry

Sütőtökös-padlizsános pulykacurry