in ,

Négy érmet hoztak haza Banja Lukából a szarvasi karátésok

Mindenki éremmel tért haza Banja Lukaból
Mindenki éremmel tért haza Banja Lukaból

Az utolsó tanórákat követően szedte össze a karatésok kisbusza a helyi iskolákból a Szarvasi Karate Klub versenyzőit, hogy útra keljenek a 10. Grawe Energija Kupára. Horvátországon keresztül hat órán át utaztak Banja Lukaig, és részt vehessenek a hat ország 54 egyesületének részvétel megrendezett nemzetközi karateversenyen.

Elsőként Ruzsinszki Balázs lépett tatamira, hogy egy korosztállyal feljebb, a kadet -52 kg-ban mérethesse meg magát. Sikerült megállnia a helyét az idősebbek között is, három mérkőzését megnyerve a döntőig menetelt. Itt ugyan ellenfelének sikerült megelőznie párszor, de egy jól elhelyezett testrúgással a meccs végén közel került a fordításhoz. Végül be kellett érnie egy ezüstéremmel, ami egy korosztállyal feljebb így is szép teljesítmény.

Kerti Kelemen jól kezdett, ütéseivel hozta az első mérkőzését, a következő forduló nagy adok-kapokjában 5:5-ös állásnál az első szerzett pont előnyével bosnyák ellenfele jutott tovább. A vigaszágon egy szlovén fiút kapott, akit két jó ütemű fejrúgással is sikerült eltalálnia, így bronzéremmel zárt.

Tálas Bendegúz a tőle megszokott magabiztossággal, végig dominálva húzta be mérkőzéseit, hogy végül a dobogó tetejére állhasson.

A nap legjobb teljesítményét ezúttal Nagy Máté nyújtotta, aki széles repertoárjából látványos elemeket felvonultatva 5:1-re nyerte az elődöntőt, majd 7:0-ra a döntőt.

A szarvasi karatésok következő állomása a Hungarian Open lesz Szigetszentmiklóson.

Ruzsinszki György edző

Kókusztejes pulykaleves

Kókusztejes pulykaleves

Takács a fiatalok megkülönböztetett figyelme mellett is lőtt négyet

Papírforma eredményeket hozott a 7. forduló