in ,

Megtört a jég: Csabacsűd nyerni tudott otthonában

Boér Zsolt klasszis gólpasszt adott Urbancsok Ákosnak
Boér Zsolt klasszis gólpasszt adott Urbancsok Ákosnak (Fotó: Babák Zoltán)

Jól játszott a Csabacsűdi GyLSE vasárnap délután a Békés megyei másodosztály A csoportjának 13. fordulójában, amikor a Füzesgyarmati SK II.-t fogadta.

Szerencsére nem kaptak gólt az első negyedórában, sőt a 13. percben Szabó Ferenc külsővel adott egy 20-25 méteres labdát Pecnyik Gábornak, aki be is talált a füzesgyarmati kapuba (1–0). A félidő hátralevő részében több olyan helyzete is volt a hazaiaknak, amivel lezárhatták volna a mérkőzést, amikor Már Ádám góljával a semmiből kiegyenlítettek a vendégek.

A második félidő is vendéggóllal kezdődött. A gyarmatiak megszöktek a jobb szélen, a középre adott labdát Szabó Márton lőtte ajtó-ablak helyzetben Rohony Márk kapujába (48′ 1–2).

A 68. percben Tóth Imre játékvezető büntetőt ítélt a vendégek számára. Vámos Attila állt a labda mögé, és a jobb alsó sarokba gurította. Rohony jól olvasta a füzesgyarmati ítéletvégrehajtó gondolatát, pont oda vetődött, és kiütötte a labdát.

Ez mintha visszaadta volna a hazaiak hitét. A 78. percben cserét jeleztek a csűdiek, és bejött az edző, Boér Zsolt. Négy percnyi pályán töltött idő kellett ahhoz, hogy olyan gólpasszt adjon Urbancsok Ákosnak, ami mellett a jegyzőkönyvben az ő neve is szerepelhetne, hiszen a fiatal csabacsűdi csatárnak a gólvonalon kellett csak belepofoznia (2–2).

Két percre rá a Urbancsok Ákos kiharcolt egy büntetőt. Kasik Márk hosszasan igyekezett a tizenegyes pontot jelentő kráter szélre helyezni a labdát, ám ezt a megoldást Tóth Imre nem fogadta el. Végül Márkónak némi talajmunkát követően sikerült úgy leraknia a labdát, hogy a sporinak is megfeleljen. Nem volt hiábavaló módszeressége, a lehetőséget kihasználva Kasik 3-2-re módosította az állást, ezzel be is állította a mérkőzés végeredményét.

Csabacsűdi GYLSE–Füzesgyarmati SK II 3–2 (1–1)

Csabacsűd, 90 néző. Vezette: Tóth Imre.

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Kiss Gábor, Szabó Ferenc, Viszkok Csaba, Varga Tamás, Gerhát Krisztián (62′ Jelen Szabasztián Szilveszter) – Király András, Kasik Márk, Sándor János (78′ Boér Zsolt) – Pecnyik Gábor (56′ Urbancsok Ákos), Magda Tibor. Kispad: Farkas Zsombor Imre, Kugyela Kristóf Balázs. Játákos-edző: Boér Zsolt

Füzesgyarmat: Seprenyi – Hercz, Polgárdi, Vámos, Kurucz, Kovács M. (Csóti), Fábián, Szabó M., Zs. Nagy, Már, Tófalvi. Játékos-edző: Fábián Ottó Olivér.

Jók: Kasik Márk, Urbancsok Ákos, Viszkok Csaba, Varga Tamás és Rohony Márk

Boldogok vagyunk. Megtört végre a jég, Hazai pályán nyerni tudtunk. Újra bekerültünk a körforgásba, ismét a középmezőnyben vagyunk.

Ruzsinszki György és dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke

Versenyzője Európa-bajnoki címéért 6. dan mesterfokozatban részesült Ruzsinszki György

Tejfölös-mustáros tepsis alsócomb hagymás burgonyával

Tejfölös-mustáros tepsis alsócomb hagymás burgonyával