in ,

Karateakadémia: két érem Ljubljanából

Tálas Bendegúz és Frankó Dániel is érmet hozott Ljubjanából
Tálas Bendegúz és Frankó Dániel is érmet hozott Ljubjanából

Felnőtt karatésaink ezúttal a szlovén fővárosban mérették meg magukat sikerrel.

Szombaton fél tízkor vágott neki Tágas Bendegúz edzőjével a hat órás útnak, Budapesten csatlakozott hozzájuk a BME mechatronika szakán másodéves Frankó Dániel. A legrangosabb szlovéniai tornán 12 ország 120 egyesületének 781 versenyzője indult el.

A fiatalok ezúttal pihenőt kaptak, csak legidősebbjeink indultak a versenyen. A vállműtétje után visszatérő Frankó Dániel első meccsét 8:1-re nyerte a következő mérkőzésen viszont elmaradt a reakciója, így végül a második helyen zárt, ezzel megőrizve első helyét az EB-kvalifikációban.

Tálas Bendegúz jól kezdett, a mérkőzés elején tiszta találatot vitt be fejre, ellenfele kiegyenlített, de a szarvasi fiatalember visszavette a vezetést. Ezt követően egy kontratámadásnál nem elég körültekintően indult vissza, igy beleszaladt egy megelőző fejrúgásba. A vigaszágon javítani tudott, és 2:2 állásnál az első szerzett pont előnyével nyerte meccsét és ezzel elhozta a bronzérmet is.

A szarvasi karatésok soron következő eseménye a Reménységek Tornája, amire ezúttal új helyszínen, az Alkotmány utcai sportcsarnokban kerül sor.

Ruzsinszki György

Urbancsokné Pljesovszki Ildikó előadása a Tessedik Sámuel Múzeumban

A vályogházak javításáról tömören

Pulykasonkában sült tojás

Pulykasonkában sült tojás