in ,

Új helyszínen debütált a Reménységek Tornája

Az idősebbek között már egyre okosabb küzdelmekre került sor.
Az idősebbek között már egyre okosabb küzdelmekre került sor (Fotó: Babák Zoltán)

Kinőve a Fő térít, az Alkotmány utcai sportcsanokban gyűltek össze a karatésok utánpótlás harcosai.

A Reménységek Tornája őszi fordulóján 65 környékbeli harcművész adta le a nevezését, kiegészülve szegedi, kiskunmajsai és pomázi testvércsapatok tagjaival. A verseny elnöke Lovász György volt, főbírója Guba György. A szervezők nevében Ruzsinszki György régióvezető köszöntötte a megjelenteket.

Az eseménynek az Alkotmány utcai sportcsarnok adott otthont, ahol komfortosabban szurkolhattak a hozzátartozók is. Kezdésként Tálas Bendegúz felnőtt válogatott sportoló hangolta be a fiatalokat, majd két tatamin megkezdődtek a küzdelmek Guba György főbíró és Borzi Balázs küzdőtérvezetésével. A labdás kumitében próbára tehették magukat azok is, akik csak pár hónapja járnak edzésre, és bizonyították is rátermettségüket.

A legfiatalabbak, akik rendes küzdelemre vállalkoztak, mindössze 5-6 évesek voltak. Fiatal koruk ellenére mindketten látványos lábtechnikákkal léptek meg egymást.

Előrébb haladva a korosztályokban már egyre okosabb küzdelmekre került sor, formailag is letisztultabb technikákkal, a legidősebbek pedig már taktikusan, jó előkészítésekkel, kiugrasztásokkal, és több elemes kombinációkkal dolgoztak.

A verseny az új helyszínen is bizonyította létjogosultságát. A szervezők bíznak abban, hogy tavasszal még nagyobb létszámmal, az új békésszentandrási és csabacsűdi növendékekkel kiegészülve újabb akadályt vesznek majd a régió karatésai.

Ruzsinszki György

Korbely Alex párosban tudott a dobogó harmadik fokára állni gerendási párjával, míg Botos Marcell és Posgay Brúnó a legfelső fokra küzdötték fel magukat.

Érmeket hoztak Békésről az asztaliteniszezők

Magda Tibor akciójába vetődik a békési védelem

Az utolsó őszi mérkőzés hűen tükrözte az eddigi szezont