Menu
in ,

Ösztöndíjátadón jártunk

A Magyarországi Evangélikus Egyház évek óta támogatja az iskoláiba járó tehetséges diákokat. A Schedius Lajosról és Sztehlo Gáborról elnevezett tanulmányi és szociális ösztöndíjakat idén is meghirdették. Azok a diákok részesülhetnek ezekben a támogatásokban, akik kiemelkedő tanulmányi eredményekkel, tehetséggel rendelkeznek, és a közösségi, valamint az egyházi élet aktív tagjai. Iskolánkból, a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból több diák is pályázott, ahogy tették eddig is minden évben. Közülük az alábbi tanulók részesültek ösztöndíjban:

Schedius Lajos tanulmányi ösztöndíj: Weisz Tímea (12.C)

Sztehlo Gábor tanulmányi és szociális ösztöndíj: Bacsa Zalán (11.A), Urbancsok Panna (11.A), Tóth Sára (11.B), Uhljár Adrienn (11.B), Lauday Izabella (10.A), Varga Adrienn (10.A)

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására november 29-én Budapesten a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának kápolnájában került sor. Bencze András, az Ösztöndíj Bizottság elnöke tartott áhítatot, majd a jutalmazott diákokhoz intézte szavait. Többek között arra biztatta őket, hogy a kapott ösztöndíjjal szolgálják közösségeiket, és ápolják a kapcsolatokat, nemcsak az emberekkel, hanem Istennel is. A díjátadást zenei előadások színesítették, amelyeket az ösztöndíjas diákok egy része adott elő.

Köszönettel tartozunk a mentortanároknak és iskolalelkészünknek, Zahorecz Pálnak.
Az ünnepi pillanatokat megörökítő képek az Evangélikus Nevelés Facebook oldaláról (is) származnak.

Bánfi Andrásné, hitoktató

Exit mobile version