in ,

Ösztöndíjátadón jártunk

A Magyarországi Evangélikus Egyház évek óta támogatja az iskoláiba járó tehetséges diákokat. A Schedius Lajosról és Sztehlo Gáborról elnevezett tanulmányi és szociális ösztöndíjakat idén is meghirdették. Azok a diákok részesülhetnek ezekben a támogatásokban, akik kiemelkedő tanulmányi eredményekkel, tehetséggel rendelkeznek, és a közösségi, valamint az egyházi élet aktív tagjai. Iskolánkból, a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból több diák is pályázott, ahogy tették eddig is minden évben. Közülük az alábbi tanulók részesültek ösztöndíjban:

Schedius Lajos tanulmányi ösztöndíj: Weisz Tímea (12.C)

Sztehlo Gábor tanulmányi és szociális ösztöndíj: Bacsa Zalán (11.A), Urbancsok Panna (11.A), Tóth Sára (11.B), Uhljár Adrienn (11.B), Lauday Izabella (10.A), Varga Adrienn (10.A)

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására november 29-én Budapesten a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának kápolnájában került sor. Bencze András, az Ösztöndíj Bizottság elnöke tartott áhítatot, majd a jutalmazott diákokhoz intézte szavait. Többek között arra biztatta őket, hogy a kapott ösztöndíjjal szolgálják közösségeiket, és ápolják a kapcsolatokat, nemcsak az emberekkel, hanem Istennel is. A díjátadást zenei előadások színesítették, amelyeket az ösztöndíjas diákok egy része adott elő.

Köszönettel tartozunk a mentortanároknak és iskolalelkészünknek, Zahorecz Pálnak.
Az ünnepi pillanatokat megörökítő képek az Evangélikus Nevelés Facebook oldaláról (is) származnak.

Bánfi Andrásné, hitoktató

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, Bátor György és Boros Gergely szakmai igazgató

Az utánpótlás-nevelésben évtizedeken át tartó eredményes munkájáért Aranylapát-díjat vehetett át Doxy

Bődi Péter, az INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója, Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke

Bődi Péter a VOSZ országos szövetségi elismerésében részesült