Menu
in ,

Sikeres verseny kontrollmeccsekkel Nyitrán

A szarvasi karatésok Szlovákiában fejezték be az idei versenyszezont Klaudio Farmadin Európa-bajnok edző meghívására.

Idén 11. alkalommal rendezte meg tíz ország sportolóinak részvételével a Rudolf Farmadin emléktornát karatés édesapja tiszteletére a helyiek vezetője. A fiatalemberrel régi jó viszonyt ápol a szarvasiak mestere, nagyjából egy időben versenyeztek válogatottjaik képviseletében, Klaudio pedig magyar édesanyjának köszönhetően kiválóan beszéli nyelvünket, így a feltételek adottak voltak a kapcsolatteremtéshez.

A mostani esemény több volt egy átlagos versenynél, a házigazda több napos eseményt szervezett, ahol a résztvevők gyakorló mérkőzéseket vívtak, és így számos lehetőségek nyílt a versenytechnikák éles helyzetben, váltott partnerekkel történő kipróbálására.

A szarvasi különítménynek is egyértelműen hasznára vált a lehetőség, az 5-10 külföldi ellenfelekkel vívott meccsen mindenkinek sikerült jó pontokat szerezve fejlődnie, a javítandó hibákról is visszajelzéseket kapva.

A versenyre szombaton került sor.. Elsőként Neumann Fábián lépett tatamira. Jó indításokkal meglepve ukrán ellenfelét 3:0-ra nyerni is tudott. A következő meccsen a rutinosabb cseh versenyző meglepte a szarvasi fiút, aki később már nem tudott fordítani. Mivel a cseh később a döntőbe jutott így Fábi a vigaszágra került. Itt végig kezdeményezett, de találatai túl erősnek bizonyultak, ía mérkőzés pont nélküli döntetlennel zárult, a bírói ítélet versenyzőnk kezdeményező szándéka ellenére azonban sajnos a szerb fiúnak kedvezett, így maradt az 5. hely.

Szebegyinszki Rita is jól kezdett, sikerült jó ütemben támadást indítania, talált is tisztán, ám a védekezés elmaradt utána, amit ellenfele kontrával büntetett. Bár ezután is volt ponttal értékelt akciója a szarvasi lánynak,de a továbbjutáshoz most nem volt elegendő.

Ruzsinszki Balázs első meccsét hátrányból hozza vissza, igyekezetét a végül a bírók is értékelték. A következő két meccset is sikerült tiszta akciókkal nagy arányban nyernie, így a döntőbe került. Itt egy együttes találatnál a bírók ellenfelének kedveztek, Balázs azonban az utolsó pillanatig küzdött az eredményért. A végén fejrúgását ponttal ugyan ennek ellenére sem jutalmazták, azonban hibára kényszerítette ellenfelét, aki kilépett, ezért leléptettek, így versenyzőnk a dobogó tetejére állhatott.

A nap végén Tálas Bendegúz lépett tatamira a felnőtt -75kg-ban. Először osztrák, majd szlovák ellenfelet sikerült jó távolságkezeléssel legyőznie. A döntőben is sikerült 2:0-ra meglépnie, ám egy összeakaszkodás utáni fejrúgást megítélt ellenfelének, így az állás 2:3ra módosult. Bendi minden erejét látna vetve tovább küzdött a győzelemért , pontot is ütött, de együttes találatot ítéltek,így a hátrány megmaradt, ami végül ezüstérmet ért.

A szarvasi karatésok a téli szünetet is edzéssel töltik, hiszen végre teljes a csapat, ugyanis ilyenkor huzamosabb ideig itthon vannak a vidéken tanuló egyetemisták is. Január első hetében csatlakozik hozzájuk az Európa-bajnok György Dániel is, hogy együtt készülhessenek a soron következő világversenyekre.

Ruzsinszki György – Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia

Exit mobile version