in ,

Legyen mindig karácsony!

A Szlovák karácsonyi műsora
A Szlovák karácsonyi műsora

Évről évre sok olyan ünnep van, ami mindenkinek fontos, amit mindenki számontart, amit mindenki nagyon vár és szeret. Ezek közé tartozik a karácsony, amire különös gonddal készülünk, amiről mindannyian azt tartjuk, hogy szívmelengető, meghitt ünnep.

De szeretnénk-e, hogy egész évben, sőt minden évszakban csak karácsony legyen? Erre a kérdésre a választ is megkapjuk a szlovák általános iskola alsó évfolyamos tanulóinak színpadra állított karácsonyi műsorában.

Ennek az igazán nem hétköznapi történetnek a főszereplője egy 9 éves kisfiú, Roli, aki imádja a karácsonyt és barátja, Ádi, aki higgadt bölcsességével mindent elkövet azért, hogy Rolit meggyőzze: NEM LEHET MINDIG KARÁCSONY! De ugyanilyen fontos szerepe van még a darabban a jóságos, kedves Mikulásnak, aki egy varázsgömbbel ajándékozza meg a kisfiút, valamint Picurnak is, a manólánynak, aki Mikulás játékgyárában dolgozik és köztudottan híres arról: „Ami a szívén, az a száján.” Roli azt szeretné, hogy soha ne legyen vége a karácsonynak. Mindent meg is tesz azért, hogy kívánsága teljesüljön. Egészen addig tart ez, amíg a manóknak, akik Mikulás játékgyárában dolgoznak, elegük nem lesz az állandó karácsonyból és a vele járó sok-sok munkából.

Ez a történet igazi „kasszasiker”, ami köszönhető az alsó évfolyamos diákoknak és az őket tanító, felkészítő pedagógusoknak, a két nyelven is megírt kiváló forgatókönyvnek, a látványos jelmezeknek és díszleteknek, a gyönyörű karácsonyi daloknak és zenei betéteknek, a jól átgondolt és profimódon felépített tánckoreográfiáknak, az egymást segítő rendezői csapatnak, a tehetséges és ezt a szót, hogy „LEHETETLEN”, nem ismerő gyerekeknek, valamint a semmitől meg nem riadó tanároknak.

Kedves szarvasi emberek, kicsik és nagyok, fiatalok és érettebb korúak, ha megnézik a műsorról készült felvételt, biztos vagyok benne, hogy Önök is azt szeretnék: „LEGYEN MINDIG KARÁCSONY!” És végül egy apró ajándék, néhány ünnepi gondolat Önöknek, ami tegye még meghittebbé karácsonyi készülődésüket és magát az ünnepet. Fogadják mindannyian sok-sok szeretettel!

„Semmi más dolgod nincs ma, csak annyi, hogy szépen lerakd a sarokba a szürke hétköznapokat, majd jól betakargasd őket és tovább ne is gondolj rájuk! És ne gondolj a rád váró teendőkre sem, a megoldandó feladatokra, gondokra, problémákra, kellemetlenségekre!

Tudd, hogy ez a nap, a Te napod, a Te ajándékod! Így hát bármit megtehetsz! Megteheted, hogy útnak indulsz, hogy kikapcsolódsz, hogy hallgatod az erdő csendjét, a csendet meg-megtörő madarak énekét, gyönyörködsz a tenyeredbe hulló és gyorsan tovatűnő hópelyhek csillogásában. Semmi másra ne figyelj, csak a téged körülölelő természetre és önmagadra! Nincs más dolgod most, töltődj fel testben és lélekben, készülj az ünnepre!

És amikor elérkezik az idő, és végre hozzád is bekopogtat a karácsonyi angyal, tárd szélesre lakásod ajtaját, engedd be otthonodba, szeretteid közé! Látni fogod, amíg az ünnep tart, csak egy dolgod lesz csupán: élvezni az élet minden csodálatos pillanatát! Ilyen egyszerű, tedd ezt!”

Boldog, meghitt karácsonyi ünnepeket, nyugodt, békés és örömteli új évet kíván Önöknek, a szlovák általános iskola minden dolgozója!

Tomasovszkiné Dányi Csilla

Sikeres verseny kontrollmeccsekkel Nyitrán

Harmadik hely a XII. Morotva Ligeti Jégkorong Kupán