in ,

A nehéz év ellenére pengtek az adóforintok Szarvas város kasszájában

Zakar Mihály műszaki vezető (CORTEVA), Czinkóczky Csaba üzemvezető (CORTEVA), Molnár Etele alpolgármester, Domján Balázs élelmiszergyártási igazgató (GALLICOOP), és Szín Csaba, a COOL4U tulajdonosa
Zakar Mihály műszaki vezető (CORTEVA), Czinkóczky Csaba üzemvezető (CORTEVA), Molnár Etele alpolgármester, Domján Balázs élelmiszergyártási igazgató (GALLICOOP), és Szín Csaba, a COOL4U tulajdonosa (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály polgármester távollétében a városvezetést Molnár Etele alpolgármester és – jelen esetben a helyi adóhatóság vezetőjeként – dr. Melis János címzetes főjegyző képviselte csütörtök este, amikor a Fő téri dísztermében a város nagy adózóinak mondtak köszönetet adóforintjaikért.

Molnár Etele alpolgármester beszédében röviden visszatekintett az elmúlt év nehézségeire, a járványra, az orosz-ukrán háborúra és a rendkívüli aszályra.

A hallott nehézségek ellenére a tavalyi adóbevétel kimagaslóan jól alakult, 1,243 milliárd folyt be az önkormányzat számlájára. Ennek a 85 százaléka, 1,05 milliárd a 2278 adóalany iparűzési adójából származott. Mentességet 950 cég élvezett, ami 68,8 millió adóbevétel kiesést jelentett 2022-ben.

Egy kis statisztika:

1 millió forint összegig 2186,
1 és 5 millió forint között 67,
5 és 10 millió forint között 15,
10 és 100 millió forint között 8 vállalkozás fizetett.

Két vállalkozás, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. és a COOL4U Kft. adózott 100 millió forint felett.

A Gallicoop-cégcsoport képviseletében Domján Balázs élelmiszergyártási igazgatót többször is szólították oklevél átvételéhez. Szín Csaba másik cége, a COOL4U SYSTEMS Kft. a negyedik helyen zárta az évet. A helyi vállalkozások közül a TOP10-be befért még az Alföld-Hús Zrt., a Nagyrét Farm Kft. és a Liget Hotel Kft. is.

Az 50 legnagyobb helyi adófizető 925,8 millió forintot tett be a közösbe. Ez az összes helyi adóbevétel háromnegyede, az iparűzési adó 88 százaléka.

Az estét Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadó vezette le, illetve a Cervinus Teátrum két művésze, Enyingi Zsófia és Szente Árpád Csaba műsora színesítette.

Gömbi kirúgásból hozta egyenlőre a Gólgyártók elleni első félidőt

Arcátlan góllal hozta egyenlőre a félidőt a Gallicoop

A második hétvégén pályára lépő Szarasi FC 1905 U11-esei 2–0-ra vezettek a Békéscsabai UFC ellen

Két hétvégén is pályára léptek az U11-esek