in

Tíz országot bejártak, legjobb évükön vannak túl a szarvasi karatésok

2022 az eredmények éve volt

Az eredmények éve volt 2022 a szarvasi karatésoknál
Az eredmények éve volt 2022 a szarvasi karatésoknál

A hétvégi edzőtábor keretében vendégeik gyűrűjében ünnepélyes keretek között emlékeztek meg karatésaink az elmúlt év legfontosabb eseményeiről. Ruzsinszki György régióvezető a legutóbbi évértékelőt azzal zárta, reméli, hogy a következőt már új otthonukban tarthatja.

Álma valóra vált: a Plastolus dobozüzeme az elmúlt évben új köntöst kapott Szarvas város önkormányzata és a sportállamtitkárság jóvoltából, így 450 négyzetméteren egy minden tekintetben világszínvonalú sportcentrum létesült az évek óta kihasználatlan ingatlanrészben, gazdagítva ezzel településünket. Az Integrál Zrt. kivitelezésével birtokba is vehették új edzőtermüket harcművészeink.

A visszatekintésből kiderült, hogy az új akadémia minden területen beváltotta a hozzá fűzött reményeket: EB-arany, nemzetközi sikerek, érmek a magyar bajnokságról, diákolimpiáról, vidékbajnokságról, edzőtáborok, szakmai fórum ékesítette harcművészeink múlt esztendejét. Először a sportolók, majd a stáb és az együttműködők kapták meg elismerő okleveleiket, köztük olyan nagyságok, mint Dr. Vura Márta, aki három olimpián is sikerre vitte hazánk legjobbjait, valamint Zoran Jerkovic, a Belgrádi Sportakadémia professzora. Mindketten évek óta segítik városunk sportolóinak fejlődését.

“Az akadémia adta új lehetőség páratlan, de ezzel az alázatos munkának köszönhetően élni tudtak növendékei. Fiatal edzőink segítségével sikerült az utánpótlásbázist is szélesíteni, Szarvason és vidékén ma százötvenen karatéznak, az összes környékbeli oktatási intézménnyel kiváló a kapcsolat, és mindenhol működtetünk utánpótlásműhelyeket is. Sikerrel kvalifikáltunk a prágai és a 2023-as ciprusi Eb-re, Serie A versenyeken is részt vettek versenyzőink Pamplonában, Koaceliben és Athénban, Ifjúsági Ligán Velencében és Porecen, edzőtáboroztunk Montenegróban. A karate ebből a szempontból is kivételes lehetőség, hiszen a múlt évben összesen tíz országba sikerült eljutniuk versenyzőinknek.” – mondta el a szarvasiak mestere, Ruzsinszki György.

Bíznak a sikeres folytatásban, az év jól is indult a múlt heti két horvátországi éremmel. 2023-ra a cél a versenyzői bázis szélesítése és a szakmai munka tudományos alapon történő fejlesztése, amire már megvannak a további tervek is.

Díjazott szarvasi versenyzők:

Frankó Dániel – magyar bajnok, Eb résztvevő
Nagy Máté – Energija Kupa Bosznia 1., MB 2.
Kerti Kelemen – Diákolimpia 2., Energija Kupa Bosznia 3.
Müller Péter – vidékbajnokság 3., Széki Kupa 3.
Tálas Bendegúz – magyar bajnoki 3., Eb résztvevő
Bagi Ádám – vidékbajnokság 1., Széki Kupa 2.
Bagosi Marianna – Horvát Grand Prix 2., Széki Kupa 2.
Neumann Fábián – vidékbajnokság 2., Diákolimpia 3.
Müller Márton – vidékbajnokság 1., Széki Kupa 3.
Kemény Ákos – Széki Kupa 1.
Ruzsinszki Balázs – magyar bajnoki 3., Bp Open 2.
Szebegyinszki Rita – vidékbajnokság 1., Diákolimpia 2.

György Dániel Európa-bajnok, magyar bajnok

Edzőként kapott elismerést Borzi Balázs.

DON80 Szarvason

Egyedül a Harcsákat nem sikerült megakasztani a hétvégén