in ,

9 versenyző, 10 érem, 5 magyar bajnoki arany, 3 ezüst, 2 bronz

A Szarvasi Taekwon-do Klub érmes versenyzői és edzőik
A Szarvasi Taekwon-do Klub érmes versenyzői és edzőik

Az idei év legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseménye, a Magyar Bajnokság került a hétvégén megrendezésre a Veszprém Arénában, mely közel kétezer érdeklődőt fogadott. 36 klub delegálásában mintegy 400 versenyző mérettette meg magát: összesen hat páston folytak a küzdelmek, egyen pedig az erőtörés zajlott négy korosztályban.

Tóth István tanítványai 9 fővel képviselték a Szarvasi Taekwon-do Klubot, ahol a szervezet történetének eddigi legnagyobb sikereit érték el. Összesen 10 érmet szereztek, köztük 5 magyar bajnoki aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzot tudhatnak magukénak.

Kovács Szabi címvédőként indult. Magabiztos küzdelemmel sikerült megtartania bajnoki címét serdülő fiú kategóriában.

Tusjak Milán mérkőzésről mérkőzésre egyre magasabb teljesítményt nyújtva a 3. helyen végzett.

Szebeni Zsófi látványos fejlődést könyvelhet el magának, melynek köszönhetően küzdelemben a dobogó legfelső fokára állhatott, míg formagyakorlatban a 2. helyen végzett.

A klub tagjai közül Tímár Nándi és Poljak Zsombi azonos súlycsoportban versenyeztek. Mindketten nagyszerű, energikus mérkőzéseket vívtak, sok akcióval és egyértelmű győzni akarással. Nándinak sikerült diadalmaskodnia és a korábbi riválisait is legyőzve megszerezte a bajnoki címet. Zsombi az előkelő 3. helyen végzett.

Kovács Zéti a döntőig menetelt, ahol hatalmasat küzdve egy nagyszerű mérkőzést vívott, végül szoros küzdelemben kikapott rutinosabb ellenfelétől, így a 2. helyet zsebelhette be.

Roszik Tamás szintén színvonalas teljesítményt nyújtott, a harcművészet iránti alázatát, valamint a rengeteg gyakorlást siker koronázta, így a dobogó 3. fokára állhatott formagyakorlat kategóriában.

A nap egyik legkiemelkedőbb eredményét Bessenyei Domos nyújtotta, aki már a Kinizsi Közelharc Kupán is kiválóan szerepelt: 6 ellenfeléből ötöt K.O.-val legyőzött és megnyerte a Furkó Kálmán Emlékversenyt. Az idei magyar bajnokságon sem okozott csalódást, és magabiztos győzelmekkel megvédte a bajnoki címét. Ráadásul számára egy új versenyszámban is összemérhette tudását az ország legjobbjaival egyéni erőtörésben, ahol korcsoportjában 12 versenyző indult. 5 technikával kellett a törőlapokat eltörni (ököl, kézél, oldalsó- köríves- és forduló rúgás), melyben Domos bizonyult a legeredményesebbnek, így a második magyar bajnoki címét is megszerezte.

A kiváló teljesítmények is bizonyítják, hogy a Szarvasi Taekwon-do Klub tagjai keményen dolgoznak és maximálisan felkészülnek minden versenyre. Az edző, Tóth István elmondta, mennyire büszke a tanítványaira, illetve gratulált nekik a nagyszerű sikerekhez.

Versenyfelkészítők: Tóth István 4.dan, Détár Előd 1.dan, Bessenyei Ferenc 1.dan, erőnléti edző: Rácz Norbert.

A következő rangos esemény, a Spirit Open nyílt nemzetközi Taekwon-do verseny április 15-én, Budapesten kerül megrendezésre, melyen Tóth István tanítványai is részt vesznek.

Az 1848-as forradalom hősei előtt tisztelegtek Szarvason

Dr. Lesfalvi Balázs alpolgármester mondot rövid ünnepi beszédet a forradalom kitörésének 175. évfordulóján.

Vajon miben különböztek tőlünk a az 1848-ban élt emberek?