in ,

Éremmel tért haza Bessenyei Domos a ITF Taekwon-do Európa Bajnokságról

Bessenyei Domos speciáltechnikai törésben a dobogó 3. fokára tudott állni.
Bessenyei Domos speciáltechnikai törésben a dobogó 3. fokára tudott állni.

A 2023. évi ITF Taekwon-do Európa Bajnokságot Romániában, Kolozsváron rendezték meg, melyen 30 nemzet, 1148 nevezéssel képviseltette magát. A magyar csapat az országok között a 10. legjobb helyet szerezte meg: 2 arany, 5 ezüst és 3 bronzéremmel gazdagodtak versenyzőink, ám ezeken felül is rendkívül szép eredményeket értek el mind egyéni, mind csapat szinten.

Bessenyei Domos egyéni- és csapatszámokban kiváló teljesítményét hozva, csapat speciáltechnikai törésben a dobogó 3. fokára tudott állni, ahol 2,3 méter magasan lévő célpontot kellett eltalálnia egy köríves rúgással. Küzdelemben – az egyik legnépesebb mezőnyben – 37 indulóból az első mérkőzést a román sporttársát 3:1 arányú eredménnyel zárta, majd a nyolcaddöntőbe jutásért a norvégok legjobbja következett, aki egészen a döntőig menetelt. Kemény, harcias küzdelemben a norvég fél ügyesen kihasználta magasságbeli előnyét, akit most a Szarvasi Taekwon-do Klub kiváló harcosa sem tudott megállítani. Egyéni erőtörésben 5 különböző technikával kellett a lapokat eltörni (ököl, kézél, oldalsó-, köríves- és forduló rúgás), melyből 4 gyakorlatot tökéletesen hajtott végre, ezáltal az 5. helyet szerezte meg.

A kontinensviadalon való sikeres szereplés után a magyar válogatott bizakodva készülhet a szeptember 4-10. között Finnországban, Tampereben megrendezésre kerülő ITF Taekwon-do Világbajnokságra, ahol Domos Magyarországot képviseli.

A következő rangos esemény, a Nemzetek Kupája lesz május 20-án. A sportrendezvénynek Hatvan városa ad otthont, ahol Tóth István tanítványai is megmérettetik magukat.

Gratulálunk Domosnak az idei Európa Bajnokságon elért eredményeihez, és sok sikert kívánunk a világbajnokságra való felkészüléséhez!

Versenyfelkészítők: Tóth István 4.dan, Détár Előd 1.dan, Bessenyei Ferenc 1.dan

Bessenyei Ferenc

Sükösd Attila és a hétvégi birkózókülönítmény, Hidasi Hunor, Jankovszky Vencel és Bogyó Benedek.

Arany és bronz Lengyelországból

Felszabadult játékkal nyertek a kézilabdázó lányok